Çözüldü "Svchost.exe" çok fazla var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tKerem

Hectopat
Merhaba, ben her zaman bilgisayara virüs bulaştırırsam "svchost.exe" çoğalıyor ve bilgisayarımın kasmasına yol açıyor. Şimdi sıfırladım ama geçmeyince üstüne format attım. Yine de geçmedi. Biliyorum "svchost.exe" bir sistem dosyasıdır ve ".dll" olan uzantıların kendini çalıştıramadığından dolayı bir programa gerek duyarlar. Fakat genel ağda şöyle bir şeyde gördüm: "Bu, formatla geçer fakat diski kopyalayarak değil biçimlendirerek yapılmalıdır.". Şu an bilgisayarımda tamı tamına 65-67 tane svchost.exe çalıştırılıyor. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• Svchost.exe 1.JPG
    54,3 KB · Görüntüleme: 730
  • Svchost.exe 2.JPG
    51,1 KB · Görüntüleme: 665
  • Svchost.exe 3.JPG
    14,7 KB · Görüntüleme: 604
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir süre sonra RAM tamamen doluyorsa virüstür. Yoksa korkulacak bir durum yok. Bu arada bu virüs genelde direk Windows yükleme dosyasında oluyor yani Windows yüklediğin USB belleği değiştir.
Siz benim ne yazdığımı okudunuz mu acaba?
Bir süre sonra RAM tamamen doluyorsa virüstür. Yoksa korkulacak bir durum yok. Bu arada bu virüs genelde direk Windows yükleme dosyasında oluyor yani Windows yüklediğin USB belleği değiştir.
Evet bir süre doluyor. Bir de ben trojan bulaştırmıştım. Ne zaman trojan bulaştırsam böyle oluyor. Ama format attığımda geçiyordu şimdi neden geçmedi anlayamadım:/

Son düzenleme:
Evet bir süre doluyor. Bir de ben trojan bulaştırmıştım. Ne zaman trojan bulaştırsam böyle oluyor. Ama format attığımda geçiyordu şimdi neden geçmedi anlayamadım :/
Dolması normal işte. Kullanılan servislere göre bellek kullanımında artış ve svchost sayısında artış olur. Zararlı yazılım bulaştırınca da fazla bellek tüketmesinin nedeni her yazılımın sistem altında çalışması ve illa sistemin çalışmasını sağlayan dosyalardan olduğundan svchost ile bir ilişkisi oluyor.

Zararlı yazılım temizlendikten sonra da svchost artabilir ve bellek tüketimi arada artabilir bu normaldir. Bilgisayarı kullandıkça ilgili servisler diğer programlar ve sistem tarafından kullanıldıkça yine bellek tüketimi ve artışı olabilir. Antivirüs sisteme temiz diyorsa temizdir.

Bende bayağı var sayamadim ama birçoğunda benim kullanici adim var procces Explorer da bayağı bir kirmizi svchost.exe var check VirusTotal diyorum yapmiyor hash sumbitted diyor ne yapabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…