Svchost.exe işlemciyi çok kullanıyor

jagerdd

Femtopat
Daha fazla  
Son zamanlarda işlemcimin kullanımının %100 olması ile ilgili yakınıyordum. Bunun sebeplerini ararken youtubde karşıma çıkan bir videoda process ex. Adlı Microsoft'un bir uygulamasını yükleyen birine denk geldim. Bende yükleyip işlemcimi neyin kullandığını merak ettim program biraz karışık görünsede açılı halde duran en az 20 30 tane svchost.exe başlıklı uyguluma vardı. Forumda açılan bir iki konuya göz attıktan sonra bunun virüs olduğuna karar verdim ve şu an Malwarebytes indirip bilgisayarımı tarayacağım. Fakat size şunu sormak istiyorum daha önce böyle bir virüs ile ya da böyle bir problem ile karşılaştıysanız bana yardımıcı olur musunuz? Şimdiden öneri ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.
İşlemci: i3 9100F 4c/4t 6MB.

Dosya Ekleri

• resim_2023-11-23_214353102.png
    resim_2023-11-23_214353102.png
    137,5 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleyen: Moderatör:
Test bitti sonuçlar bu şekilde. Virüs olmasa bile sistemimi yoran bir şey var. Bir sıkıntı var ama çözemiyorum bu droplar yüzünden Valorant gibi basit bir oyunu bile oynayamıyorum SSD'den kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Fakat SSD bana hızlı geliyor yavaşlığından kaynaklı drop yediğimi düşünmüyorum. Sistemimi aşağıya yazıyorum öneri ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Kasa: Zoko melody X
Anakart: ASUS Prime H310M k r2.0
Ekran kartı: ASUS TUF Gaming RX 6500 XT.
İşlemci: i3 9100F.
Power: Aerocool VX Plus 400W.
SSD: Izoly 256 GB.
Not: Harici taşınabilir hard diskim de takılı 500GB fakat Windows ve oyunlar SSD'de yüklü.

Dosya Ekleri

• resim_2023-11-23_214943974.png
    resim_2023-11-23_214943974.png
    52 KB · Görüntüleme: 42
Test bitti sonuçlar bu şekilde. Virüs olmasa bile sistemimi yoran bir şey var. Bir sıkıntı var ama çözemiyorum bu droplar yüzünden Valorant gibi basit bir oyunu bile oynayamıyorum SSD'den kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Fakat SSD bana hızlı geliyor yavaşlığından kaynaklı drop yediğimi düşünmüyorum. Sistemimi aşağıya yazıyorum öneri ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Not: Harici taşınabilir hard diskim de takılı 500GB fakat Windows ve oyunlar SSD'de yüklü.

Benim tahminim SSD ve PSU sistem için çok yetersiz kalıyor. SSD ve PSU değişikliği ile sorunun hallolabilme ihtimali var.
Alamam derseniz önemli dosyalarınızı vs. yedekleyip formatlayıp bir de o şekilde deneyin.

Benim tahminim SSD ve PSU sistem için çok yetersiz kalıyor. SSD ve PSU değişikliği ile sorunun hallolabilme ihtimali var.
Alamam derseniz önemli dosyalarınızı vs. yedekleyip formatlayıp bir de o şekilde deneyin.

SSD'yi anlayabiliyorum fakat PSU'yu biraz daha açabilir misiniz çünkü ekran kartımın en fazla 80 watt çektiğini gördüm ve 6500XT fazla güç tüketen bir kart değil. Acaba sebebini söylenebilir misiniz?

Günümüz için 400 watt düşük ve de 6500XT için bence 500W+ iyidir.

Sizce sorun bundan ibaret mi? Eğer güzel bir PSU alırsam kullanım sorunum çözülecek mi?
Uzun zamandır kullanım yuzunden kafa patlatıyorum ve çözülmesi için uğraşıyorum eğer yeni bir PSU kullanımı çözecekse alırım ama kendi fikrimi söylüyorum PSU ile ilgili olduğunu düşünmüyorum

Drop yemenizin sebebi darboğaz yapıyor. Ekran kartı işlemciye göre çok güçlü.

Drop yemenizin sebebi darboğaz yapıyor. Ekran kartı işlemciye göre çok güçlü.

6500XT, 9100F'i besleyemiyor mu? Bence bu dediğiniz çok saçma geliyor bana evet sanki darboğaz gibi ama 9100F GTX1660'lı sistemleri bile besliyor diye biliyorum 6500XT zaten 1660 dengi bir GPU

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı