svchost.exe Nedir?

Nokta

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugün bilgisayarımı açtığımda googleye girmekte zorlandım, acaba modemde mi bir sıkıntı var dEyip telefondan denedim herhangi bir sıkıntı olmadı. PC'ye restart attım falan aynı şekilde bağlantı hızım değişmedi hala aşırı yavaştı, görev yoneticisine giriyim dedim ayrintilardan gereksizleri kapattım sonra bir baktım bir sürü svchost.exe, dedim eskiden bu kadar çok değildi sonra saydım 70 tane çıktı ve bir türlü kapanmiyor da, sizce ne yapmalıyım yardım bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sahte svchost hizmeti zararlısı bulaşmış. System32 klasörünün dışında bulunan tüm svchost.exe uygulamaları zararlı yazılımdır.

Malwarebytes Anti-Malware, AdwCleaner ve HitmanPro ile bilgisayarını temizle.

Başka sitelerde de böyle yazıyordu aradım fakat bir tek system32 içine buldum. Acaba win10 creators Update yapmıştım oradan mi bir sıkıntı oluştu

Sahte svchost bunlar. Bir trojan oyunudur.Exe dosyası zararsız görünür, siz yazılımı kullanırken svchost adıyla çalışırlar. Siz programı her çalıştırdığınızda yeni bir sahte svchost.exe çalışır.

Abi Windows servisi olduğu zaten biliniyor da, bunun bir de sahte sürümü var ve aynı isim altında şüphe çekmeden arka planda çalışıyor. Bu kadar fazla svchost olması aşırı kuşku verici.

Kesin tarama yapsın derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…