Svchost.exe virüs mü?

Yusufbuyuk

Hectopat
Arkadaşlar bilgisayarımda herhangi bir virüs temizleme programı yok. Windows'un kendi programını kullanıyorum. Bilgisayarı her açtığımda virüs koruma geçmişi svchost.exe'nin engellendiğini söylüyor. Görev yöneticisinde svchost.exe uzantısına rastlamadım. Nedir bu uzantı ?

defender.png

Svchost.exe, Windows NT işletim sistemleri ailesinde birden çok Windows hizmetini barındırabilen bir sistem işlemidir. Svchost, kaynak tüketimini azaltmak için bir dizi hizmetin bir süreci paylaşabildiği sözde paylaşılan hizmet süreçlerinin uygulanmasında çok önemlidir.
Kısacası virüs değil tam tersi bir Windows programı.

Svchost.exe, Windows NT işletim sistemleri ailesinde birden çok Windows hizmetini barındırabilen bir sistem işle midir? Svchost, kaynak tüketimini azaltmak için bir dizi hizmetin bir süreci paylaşabildiği sözde paylaşılan hizmet süreçlerinin uygulanmasında çok önemlidir.
Kısacası virüs değil tam tersi bir Windows programı.

Öyle internetten bakmakla olmuyor hackerlar genelde dikkat çekmesin diye Windows dosyası olarak gösterebilirler bu yüzden virüs olabilir.

Zararlı demiyor dikkat ederseniz. Denetimli klasör erişimi açık olduğundan ne olursa olsun dış müdahaleleri engelliyor sadece. Defender'in ransomware koruması için yaptığı bir şey, belgeler dizinini ve içindekileri diğer yazılımların erişiminden koruyor.

Denetimli klasörü kapatırsanız aynı uyarıları almayacaksınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı