Svchost.exe virüs mü?

Yusufbuyuk

Hectopat
Arkadaşlar bilgisayarımda herhangi bir virüs temizleme programı yok. Windows'un kendi programını kullanıyorum. Bilgisayarı her açtığımda virüs koruma geçmişi svchost.exe'nin engellendiğini söylüyor. Görev yöneticisinde svchost.exe uzantısına rastlamadım. Nedir bu uzantı ?

Svchost.exe, Windows NT işletim sistemleri ailesinde birden çok Windows hizmetini barındırabilen bir sistem işlemidir. Svchost, kaynak tüketimini azaltmak için bir dizi hizmetin bir süreci paylaşabildiği sözde paylaşılan hizmet süreçlerinin uygulanmasında çok önemlidir.
Kısacası virüs değil tam tersi bir Windows programı.

Kaspersky ve Malwarebytes ile tam tarama yapın.

Öyle internetten bakmakla olmuyor hackerlar genelde dikkat çekmesin diye Windows dosyası olarak gösterebilirler bu yüzden virüs olabilir.

Yorumlarınız için teşekkür ederim bir şey daha fark ettim. Aynı dosya içinde AMDRSServ.exe uzantısını da virüs olarak göstermiş.
Görev yöneticisinden dosya konumunu açabilir misiniz?
Görev yöneticisinde gözükmüyor.

Dosya Ekleri

• ssss.PNG
    13,1 KB · Görüntüleme: 80
Zararlı demiyor dikkat ederseniz. Denetimli klasör erişimi açık olduğundan ne olursa olsun dış müdahaleleri engelliyor sadece. Defender'in ransomware koruması için yaptığı bir şey, belgeler dizinini ve içindekileri diğer yazılımların erişiminden koruyor.

Denetimli klasörü kapatırsanız aynı uyarıları almayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…