Burakyng
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 5 3600 3.60 GHz (amd wraith prism fan)
AMD Radeon RX 6500 XT 4 GB
16 GB RAM
750 GB SSD
300 GB HDD
MSI G244F E2 23.8" IPS 1 MS 180 HZ
Logitech G203 Mouse
Logitech G335 Kulaklık
A-jazz AK680 Klavye
Arkadaşlar bugün benim başımın etini yiyen olaydan ben kurtuldum, siz de aynı olayı yaşıyorsanız bu adımları takip ederek kurtulabilirsiniz.
1. En etkili çözüm:
IObit uninstaller uygulamasını kurun.
Burada son kurulanlarda ses ile alakalı bir şey varsa onu kaldırın. Realtek varsa o kalsın. Bu büyük ihtimal çözüyor.
2. Uygulamayı bulma:
Sağ altta bir mikrofon simgesi olacak. Üstüne imleci götürüp uygulamanın adını oradan da öğrenebilirsiniz. Uygulamanın adını vermiyorsa simgeye tıklayın ve.
Alta doğru inin. Orada büyük ihtimal Windows hizmetleri için ana bilgisayar işleminin adı çıkar. Eğer onu görürseniz svchost ile alakalı olduğunu anlayın. Yani burada bir uygulama bir sürücü yüklemiş olabilir ve o sürücü mikrofona erişiyor olabilir. Bu Soundpad gibi uygulamalardan dolayıdır %90 ihtimalle.
3. Virüs ihtimali:
Bilgisayarınızı Malwarebytes ile KVRT'ye taratın. Sorunlu dosya çıkarsa silin onu gitsin.
4. Oyunlar:
CS gibi oyunlar mikrofona eriştiği için kapatılmadığı sürece mikrofona erişiyor. Sadece bas konuş kısımlarını duyuyor ama merak etmeyin. Bas konuş için hazırda bekliyor.
5. Hizmetlerden bulmak:
Çalıştırı açın. Oraya services.msc yazın. Oradaki.
1. En etkili çözüm:
IObit uninstaller uygulamasını kurun.
Burada son kurulanlarda ses ile alakalı bir şey varsa onu kaldırın. Realtek varsa o kalsın. Bu büyük ihtimal çözüyor.
2. Uygulamayı bulma:
Sağ altta bir mikrofon simgesi olacak. Üstüne imleci götürüp uygulamanın adını oradan da öğrenebilirsiniz. Uygulamanın adını vermiyorsa simgeye tıklayın ve.
Alta doğru inin. Orada büyük ihtimal Windows hizmetleri için ana bilgisayar işleminin adı çıkar. Eğer onu görürseniz svchost ile alakalı olduğunu anlayın. Yani burada bir uygulama bir sürücü yüklemiş olabilir ve o sürücü mikrofona erişiyor olabilir. Bu Soundpad gibi uygulamalardan dolayıdır %90 ihtimalle.
3. Virüs ihtimali:
Bilgisayarınızı Malwarebytes ile KVRT'ye taratın. Sorunlu dosya çıkarsa silin onu gitsin.
4. Oyunlar:
CS gibi oyunlar mikrofona eriştiği için kapatılmadığı sürece mikrofona erişiyor. Sadece bas konuş kısımlarını duyuyor ama merak etmeyin. Bas konuş için hazırda bekliyor.
5. Hizmetlerden bulmak:
Çalıştırı açın. Oraya services.msc yazın. Oradaki.
- Audiosrv
- Audioses
- Diagtrack
- Capabilityaccessmanagerservice
Hizmetlerini tek tek kapatın. Hangisinde mikrofon gidiyorsa suçlu odur. Oradaki ismini ilk defa gördüğünüz ya da şüphelendiğiniz hizmetleride kapatarak deneyebilirsiniz. Açıklamaları boş olanlar genellikle 3. parti yazılımlarla alakalıdır yani onlara bakın öncelikle.
6.MSConfig'den 3. parti hizmetleri bulma:- Win + r > MSConfig yazın.
- Hizmetler sekmesine tıklayın.
- “Tüm Microsoft hizmetlerini gizle” tikini işaretleyin.
- Geriye kalan 3. parti hizmetlere bakın.
5.mikrofonla ilgili veya adı garip bir hizmet varsa işaretini kaldırın, kaydedip yeniden başlatın.
Bu adımlarla büyük ihtimal sorunu çözersiniz. Ben 1. de çözdüm.
Son düzenleyen: Moderatör: