Swift mi Flutter mı?

Mehmet Akif12

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Uzun zamandır Java öğreniyorum ve artık öğrendiğim kanaatine vardım. Java ile ufak çaplı 2D oyunlar, masaüstü ve mobil uygulamalar yaptım ancak artık Apple programlama giriş yapmak istiyorum. Sizce Swift mi daha uygun yoksa Flutter mı?

Yani apple odaklı tabi de flutterın crossplatform desteği sayesinde tek bir kodla tüm sistemlere uygulama çıkarmak ta mantıklı geliyor

O halde zaten swift kullanamazsin. Hybrid uygulama mi gelistirmelisin Native mi buna karar vermen gerekiyor. Native ise Kotlin + Swift; hybrid ise React-Native vs Flutter seklinde kiyaslama yapilmali.

Biraz elma ile armut karsilastiriliyor.

O halde zaten swift kullanamazsin. Hybrid uygulama mi gelistirmelisin Native mi buna karar vermen gerekiyor. Native ise Kotlin + Swift; hybrid ise React-Native vs Flutter seklinde kiyaslama yapilmali.

Biraz elma ile armut
Hocam ben java ile mobil + masaüstü geliştirmeyi öğrendim ios dışında hepsini biliyorum aslında bunları flutter ile yaparsam performans kaybı olurmu vs çünkü flutter hepsini tek koda taşıyor yani flutter in eksi yanları varmı

Evet, tabi ki eksik yanlari var.

En major eksisi performans, Flutter performans konusunda diger hybrid alternatiflerinden daha basarili, ve native SDK'leri kullanamiyor olman.

Major artisi ayni kod ile (neredeyse) birden fazla platforma cikti verebiliyor olman.

Kafanda bir uygulama projesi varsa muhtemelen Flutter daha dogru tercih hizlica gelistirmek icin.

Native mobil uygulama gelistirme pazarinda is bulmak istiyorsan da arastirma yapmalisin, Turkiye'deki Swift pazarini bilmiyorum. Muhtemelen ucretler iyidir ama is bulmak zordur.

Duruma gore degisir cevap gordugun gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…