Swift nasıl öğrenilir?

481374

Hectopat
Merhaba,
Arkadaşlar Swift öğrenmek istiyorum. Python, HTML, CSS biliyorum. Swift ile uygulama geliştirme konusunda çok iş var gibi. Merak ettiklerim şunlar:

1. Gerçekten Swift'te iş var mı? Yani IOS uygulama geliştirme üzerine gitsem iş bulur muyum?
2. Kaliteli sertifika nereden alabilirim bu dil için?
3. Dili öğrenmek ne kadar zaman alır? (Kişiden kişiye değiştiğinin farkındayım ama siz kendiniz ne kadar sürede öğrendiniz?)
4. Çok karmaşık bir dil mi? Mesela Python'dan zor vey C#'dan basit mi?

Ek olarak kendi önerileriniz varsa yazabilirsiniz.

1. Kaliteli iş yapan kişi için her yerde iş var. Swift'de çok kolay iş bulma durumu yok diğer tüm sektörler gibi orada da zorluklar var.
  2. Kaliteli sertifikayı yurtdışı kurslarından alırsın 2000-3000 dolar civarına.
  3. Bu sana bağlı ama ortalama 1 yılda iyi şeyler yapabilecek seviyeye gelirsin başlangıç için.
  4. Çok karmaşık bir dil değil yazması keyiflidir.
Herhangi bir dile veya alana asla orada çok iş varmış gözüyle bakmanı önermem.

1) Is tabi ki var.
2) Teknolojiyi gelistiren ile sertifikayi veren ayni degilse bir ise yaramaz, zaman kaybi. Apple'in kendisinin authorize ettigi bir Swift sertifikasi yok bildigim kadariyla. Varsa ise yarar.
3) Dil ogrenmek mesele degil. Burada hesaba katman gereken IOS SDK sini ve mobil gelistirme standartlarini ogrenmen. Mobil icin sordugunu varsayarak soyluyorum. Buna da sure veremem.
4) Bir fikrim yok, para kazanmadigim dilin kolayligi zorlugu hakkinda yorum yapmam anlamsiz. Yazmasi kolaydir, deploy etmesi karin agrisidir bes para etmez. Tum surec iyidir, dokumantasyon zayiftir bir ise yaramaz. Bastan uca hakim profesyoneller konusmali yalnizca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…