Swift nedir?

448762

Kilopat
Makaleler
2
Arkadaşlar yurt dışından düzenli olarak ödeme almam gerekecek, bunun için Wise'ı falan araştırdım fakat kafama yatmadı. Kripto ile de ödeme almak istemiyorum zorunda kalmadıkça. Alternatif yöntem araştırırken SWIFT diye bir şeyin olduğunu gördüm fakat aklıma takılan birkaç soru var. Öncelikle ben şuanda Halkbank kullanıyorum ve Halbank'ın yayınladığı PDF'de SWIFT için komisyon ücretleri çok karışık belirtilmiş, anlaşmalı ve anlaşmasız olarak ortalama ne kadar bir kesinti alıyor yurt dışı ödemelerinde?

2. olarak yurtdışındaki birisi hangi bankayı kullanmadığı fark etmeksizin veya PayPal yoluyla bana para gönderebiliyor mu?

3. olarak PayPal ile ödeme almaya kalktığım zaman PayPal hesabımdaki parayı TR'ye nasıl geçirebilirim? (PayPal'ın TR'de hizmet vermediğini biliyorum, UK e-sim alıp PayPal hesabı açılabiliyor şuanda.)

@56153 sizi sürekli bankacılık konularında gördüğüm için etiketledim, konu hakkında beni aydınlatabilir misiniz rica etsem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Swift, uluslararası USD transfer sistemi.

Sistemde para anlaşmalı bankalar arasında aktarılıyor, alıcı ve gönderici banka anlaşmalı değilse aracı banka(lar) da sisteme giriyor. Bu yüzden de komisyon miktarı kesin değil.
Kripto para ve Wise'ın bu kadar ünlü olmasının bir sebebi de bu...

Wise kullanıyorum, memnunum.

Peki bu PayPal'da ki parayı Wise üzerinden kendi banka hesabıma aktarabiliyor muyum bir de Wise kullanabilmek için sanırım 10$ bir ücret yatırmamız gerekiyordu o yatırdığımız parayı geri çekebiliyor muyuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…