SYKA kitap mağduriyeti

Her üniversitenin özellikle çıkış kapılarına kamp kuruyor bu şahıslar. Bakıp bakıp almadığınızda da arkadan kabadayı tarzı 3 5 şahıs geliyor. Arkadaşım benzer durumu yaşamıştı ki çok şükür polis memuru idi. İkinci öğretimde ikinci üniversitesini okuyordu. Üniversiteye yeni geçen arkadaşların görmesi adına önemli bir konu. Aldanılmaması gerekiyor.

Bunlar kim tam olarak firma adı vb bir bilgi verseniz iyi olur bence.

Kim oldukları ne oldukları belli değil. Beni arayıp konuşan kişi bana gelmiş diyor ki biz tüketici hakem heyetinden çıkan kararı tanımıyoruz. Sizin lehinize karar çıksa bile biz mahkemeye verip ücreti alabiliyoruz diyorlar. Yani 5 bin TL ödeyeceğin yerde 15 ödersin demek istiyor vazgeçirmeye çalışıyor. Bulunduğum şehirde benimle birlikte 20 kişi tüketici hakem heyetine başvuru yapmış. Şikayetleri geri çekilmesi için de böyle arayıp tehdit eder gibi konuşuyorlar vazgeçirmeye çalışıyorlar. Ben hakem heyetiyle konuştum daha karar çıkmadı ama yüzde 90 oranında buradan olumlu karar çıkıyor dedi. Ayrıca firma kararı tanımıyorum da diyemez. Beni dava etse diğerlerini de dava etmek zorunda kalacak. Ayrı ayrı 20 dava dosyası masrafı demek. Bir de kaybederlerse tazminatı olacak bunun. Yani anlayacağınız böyle mağduriyetlerinizde geri adım atmayın. Süreç şu an ilerliyor sonuçlarını ben gelişme oldukça buraya ekleyeceğim. Son olarak da @CeyhunYY kardeşim sen ürünleri aldığın gibi sakla dursun hiçbir şeyine dokunma. Cayma formunu doldur PTT Kargo ile adreslerine ulaştır. İletişim bilgileri zaten yok bir tane müşteri temsilci numarası var her şeye orada bulunan bir kişi bakıyor. Cayma formunu yollamayı unutma ve USB belleği açtıysan kutusunu sakla açmadıysan da sakın açma ki iade için bahane uyduruyorlar.

Bunlar kim tam olarak firma adı vb bir bilgi verseniz iyi olur bence.

Hocam syka kitap evi adında İzmir'de bir firma. Herhangi bir internet adresi bulunmuyor. Sadece bir adres mevcut tahminimce orayı da depo olarak kullanıyorlar. Üniversiteler ile anlaşmalı oluyorlar ya da izin almış oluyorlar. Yani bende tam olarak kim olduklarını bilmiyorum.

Bunların amacı kitap satmak değil. Kitap satıyoruz ayağına sözleşme kitlemek. Ben sözleşmeye ürünleri ben teslim aldım paketlerini kendi rızamla açtım yazdım fakat kendi rızamla açmadım orada bulunan tezgah elemanı bana ürünü kontrol etmem için açtırttı. Fakat sözleşmede ben açtım yazdığım için mağduriyet yokmuş gibi davranıyorlar. Yani kısaca kitaba zarar veremeyeceğiniz için size zarar verilebilecek bir ürün sunuyorlar. Sizde paketi açtığınız için diyorlar ki bu kitaplar USB bellek ile beraber satılıyor ondan dolayı ürüne zarar geldi diye almıyorlar. Çok fazla şey oldu da süreç benim adıma olumlu sonuçlanırsa buradan diğer mağdur olan arkadaşlar var ise yardımcı olacağım.

Son düzenleme:
Çoğunlukla taksitle filan ödeyeceksiniz diye de söylemiyorlar. Aldıktan sonra fark ediyor çoğu kişi. Dolandırıcılıktan öte bir şey değil kısacası.

Öyle elbette. Legal yoldan yapıyorlar ona sinir oluyorum.

Kitapları teslim aldım hocam USB belleğin kutusu elimde durmuyor veren satıcı kutuyu elimden aldı çöpe attı sorduğumda ne yapmam lazım diye USB belleği bilgisayar takma yeter dedi aktive olurmuş birkaç kez müşteri temsilcini aradım ama hala geri dönüş yapmadılar pazartesi karakola ve tüketici muhakemesine gideceğim benim iade işlemi için daha bir şey demediler ama ben yine de kayıt oluşsun istiyorum 14 günü doldururlar ise sen kitapları geri gönderdin mi? Bana beklememi söylediler çünkü ve okulama da şikayet etmeyi düşünüyorum içeriği aldığınız insanlara bakın diye böyle ismi olur diye.

Satıcı olan şahıslar kim bilmiyorum ama bana da aynı şekilde yaptılar USB belleğin kutusunu kendisi çöpe attı. Yapman gereken şey tüketici hakem heyetine gidip detaylı bir şekilde şikayet oluştur. Sana ne dediler ne yaptırdılarsa öyle anlat hepsini. Daha sonra elinde olan cayma formunu doldur (onun için de yardımcı olurum istersen) sonra doldurduğun formu PTT Kargo ile adreslerine yolla. 20 TL falan ücret ödersiniz dosya gönderimi diye. Her şeyi fotoğrafla kayıt altına al. Cayma forumunu doldurduğun zaman ya fotokopisini ya da fotoğrafı elinde olsun. Her şey belgeli olsun daha doğrusu. O belgeleri de tüketici hakem heyetine götür delil olarak ellerinde olsun. Ondan sonra cayma formunu teslim almalarını bekle. Sonrasında zaten hem şikayet etmiş olacaksın hem de iade oluşturmuş olacaksın. Olumsuz kararla dönebilirler. Arayıp şikayetini geri çekmen için konuşabilirler sakın geri adım atma. Kitapları da yollama elinde dursun kargoda zarar görebilir. USB belleği de sakla hiçbir şekilde kullanma. Bundan sonra beklemeye geçeceksin. Bende şu an böyle bekliyorum. Taksitlerini ödemiyorum çünkü ben kitapları istemiyorum. Sana ödeme diyemem ama ben kendim ödemiyorum. Karardan sonra zaten gerekli şeyler yapabilirsin.

Güncelleme: Tüketici hakem heyeti karar verdi. Aşağıda yolladığım şekilde sonuçlandı. Belge daha elime ulaşmadı fakat internet sitesinden karar formumu gördüm.

Dosya Ekleri

• Web yakalama_10-2-2023_8307_.jpeg
    50,3 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Merhabalar ben de Ekim ayinda bunlarin oyununa gelip kitaplari aldim dediginiz gibi 14 gunluk sureci gecirmek icin ellerinden geleni yapip iade talebiniz reddedildi diye beni geri aradilar daha sonrasinda tehditvari konusup durumum olmamasina ragmen odeme yapmami soylediler ben de suan tüketici haklarina basvurmak istiyorum bu kadar mağdur olan varsa eger

Tavsiyem başvuru yapmanız yönünde. Başımdan geçenlere ek olarak şunu diyebilirim ki bu satışı yapanlar tüketici hakem heyetine savunma dahi yapmadılar. Beni de sizin gibi tehdit ettiler. Yok başvuru yaparsam onlar beni mahkemeye vereceklermiş, yok hakem heyeti olumlu karar verse bile biz onları tanımıyoruz gibi cümlelerle şikayetimi geri çekmemi istediler. Vazgeçmeyin. Şikayetinizi yaparken olanları aynı olduğu şekilde aktardıktan sonra zaten size dönüş yapacaklardır. Ürünleri daha yollamadım. Yolladıktan sonra gerekirse bir güncelleme de yapar bilgilendiririm.

Merhabalar şimdi tuketici hakem heyetine geldim de vergi dairesi ve numarasini istiyorlar sizde varsa atabilir misiniz ben bulamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…