Symbol 0.9 TCe çekiş düştü

serdar6607

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, Renault Symbol 0.9 TCe aracımla 3. vitesten 4. vitese atacakken yanlışlıkla 2. vitese çektim, araç bağırdı, ani yavaşladı, bir şey olmamıştır diye düşündüm ama sonra çekiş düşüklüğü oldu, ani hizlanmalarda yavaş hızlanıyor, sanki birisi arabayı tutuyormuş gibi, hızlanırken anlık yakıt tüketimi 13-14 litrelere çıkıyor, arıza ışıgı falan yanmadı, arıza kaydı da yok, gösterdim birkaç ustaya, aracında bir şey yok dediler ama ben hissediyorum çekiş düşüklüğünü, bujileri değiştirdim yine aynı, baskı balata olma ihtimali çok yüksekti, benim için bazen kaldırırken titreyerek kalkıyor ve bazen vites takılarak geçiyor nadir ama, ustalar baskı balatandada sorun yok dediler çözüm bulunamadı böyle kullanmaya devam ediyorum nedir sorun?

Merhaba dostum, hava akış sensöründeki bir sorun, motora giren hava miktarının yanlış ölçülmesine ve dolayısıyla yanlış yakıt-hava karışımına yol açabilir. Bu da çekiş düşüklüğüne ve yakıt tüketiminde artışa neden olabilir
over-revving olmuş olabilir subaplarda eğilme veya pistonlara zarar vermiş olabilirsin
Egzoz sisteminde hasar oluşmus olabilir Katalik konvortöre zarar vermiş olabilirsin.

Merhaba, Renault Symbol 0.9 TCe aracımla 3. vitesten 4. vitese atacakken yanlışlıkla 2. vitese çektim, araç bağırdı, ani yavaşladı, bir şey olmamıştır diye düşündüm ama sonra çekiş düşüklüğü oldu, ani hizlanmalarda yavaş hızlanıyor, sanki birisi arabayı tutuyormuş gibi, hızlanırken anlık yakıt tüketimi 13-14 litrelere çıkıyor, arıza ışıgı falan yanmadı, arıza kaydı da yok, gösterdim birkaç ustaya, aracında bir şey yok dediler ama ben hissediyorum çekiş düşüklüğünü, bujileri değiştirdim yine aynı, baskı balata olma ihtimali çok yüksekti, benim için bazen kaldırırken titreyerek kalkıyor ve bazen vites takılarak geçiyor nadir ama, ustalar baskı balatandada sorun yok dediler çözüm bulunamadı böyle kullanmaya devam ediyorum nedir sorun?

Baskı balatada sorun olmaz ama şanzımanda bir şeyler olmuş olabilir çünkü 3. viteste 3bin devirde gitseniz 5bin deevire çıkar ki yavaşladıysa ve bağırdıysa kesinlikle 3bin devirden fazla devir çeviriyordu araba yani şanzımanda bir şeyler olmuştur rahat.

Turboda sorun olabilir, ustaya gosterin incelemeden kimse net bir sey soyleyemez.

Merhaba dostum, hava akış sensöründeki bir sorun, motora giren hava miktarının yanlış ölçülmesine ve dolayısıyla yanlış yakıt-hava karışımına yol açabilir. Bu da çekiş düşüklüğüne ve yakıt tüketiminde artışa neden olabilir
over-revving olmuş olabilir subaplarda eğilme veya pistonlara zarar vermiş olabilirsin
Egzoz sisteminde hasar oluşmus olabilir Katalik konvortöre zarar vermiş olabilirsin. 2 dakika içinde
Bilgin için çok teşekkür ederim. Çalışması, rolanti saat gibi, yağ eksiltme yok, ne yapabilirim ?

Egzoz sisteminde hasar oluşmus olabilir Katalik konvortöre zarar vermiş olaolabilirsin

4. vitese atarken kaç devirdeydi araç?
2500, 2600

Hiçbir şey olma şansı yok. Yaşadığınız şey tamamen psikolojik. Ustaya gitmeden bana sorsanız görmeden rahatlıkla söyleyebilirdim bunu. Anlık tüketim 13-14 her araçta mümkün. Garip bir durum yok.
Hızlanırken 13 14 litreleri görmesi normalmi 2. Ve 3. Viteste yüksek zaten

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı