SyncMaster 943 karıncalanması

AesgAziz

Kilopat
Daha önce de konu açmıştım farklı bir prize takınca karıncalanmalar ortadan kalkmıştı ama bu geçici bir çözüm oldu çünkü fişi değiştirdikten 10 dakika sonra tekrar aynı sorunu çıkarıyordu. Akım korumalı priz aldım taktım hiçbir değişim olmadı. Elimde 2 tane VGA kablosu hepsiyle denedim hiçbiri temiz görüntü vermiyor. 3 adet güç kablosu var elimde hepsini tek tek denedim ama fayda etmedi en sonda kasanın içini açtım anakart kasayla temas ediyordu ondan kaynaklanabilir mi diye düşünüp bilgisayarı söküp anakartla kasa arasında temas etmesini engelleyen bir plastik koydum ama oda fayda etmedi yine karıncalanmaya devam ediyor. Sorunun nereden kaynaklandığını anlamadım. Şimdi bilgisayardan gelen görüntüde sorun olduğunu düşünüyorum çünkü bu karıncalanmalar genellike koyu ve gri tonlarda kendini belli ediyor ufak ufak çizikler ortaya çıkıyor sürekli dalgalar halinde ilerliyor, ama monitörün menüsü ayarları gri renkte ve orada hiçbir sıkıntı yok tertemiz ama menünün arkasındaki gri tonlarda karıncalanmalar belli oluyor aşağıda daha iyi anlamanız için aşağıda resimleri koydum. VGA kablosunu oynatınca karıncalanmalar azalıyor veya artıyordu sorunun kabloyla alakalı olduğunu düşündüm bilgisayarcıdan yeni bir VGA aldım ama oda aynı şeyi çıkarıyordu. Karıncalanmalar kablodan kabloya değişiyor elimde şu an 2 tane kablo var 1 tanesi çok fazla karıncalanıyor ekranı diğeri daha az karıncalanıyor şu an kullandığım bu bir tanesini de bilgisayarcıdan almıştım ama oda işe yaramı iade etmiştim.

Dosya Ekleri

• photo_2021-03-26_14-56-34.jpg
    152,5 KB · Görüntüleme: 36
  • photo_2021-03-26_14-56-31.jpg
    133,8 KB · Görüntüleme: 36
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…