SYS fan girişine çoklayıcı takmak

frodobagginss

Hectopat
Daha fazla  
İnternetten kasanın üstüne takmak için fan aldım 2 tane. Direkt PSU'ya bağlayınca çok hızlı dönüyor ve ses yapıyor SYS fan girişinde hızını ayarlayabiliyorum ama 1 tane SYS fan girişim var çoklayıcı taksam iki fanı da kullanabilir miyim ve üste takılan fanları egzoz fan olarak mı kullanmalıyım?

İnternetten kasanın üstüne takmak için fan aldım 2 tane. Direkt PSU'ya bağlayınca çok hızlı dönüyor ve ses yapıyor SYS fan girişinde hızını ayarlayabiliyorum ama 1 tane SYS fan girişim var çoklayıcı taksam iki fanı da kullanabilir miyim ve üste takılan fanları egzoz fan olarak mı kullanmalıyım?
Üste takılanı egzoz olarak kullanmak daha mantıklı.
Anakartınızın desteklediği maksimum amper değerine bakıp, takabileceğiniz fan sayısını anlayabilirsiniz.
Örn. anakartınız sys_fan2 çıkışından 12V 3A maksimum destek veriyordur. Sizin fanlarınızın da 1A max olduğunu düşünürsek 3 adet'e kadar takabilirsiniz.
Verdiği amperden daha fazla amper çekmenin sisteminize zarar vereceğini unutmayın.

Kullanırsın ama ön fanlarda arkadaki egzoz fan ile aynı hızda çalışır eğer kasam zaten havadar diyorsan ola bilir .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı