SYS_fan giris kac amper verebilir?

Makaleler
1
Yer
Nevşehir Merkez
Merhaba arkadaşlar, elimde 4 adet Corsair SP120 RGB fan var. Fanları SYS_fan girisinden elimde bulunan 3 adet Noctua fan çoklayıcı kabloyu birleştirip, SYS_fan kısmına bağlayıp DC mod ile kontrol etmek istiyorum. Fanlar 12v 0.30A yani hepsi toplamda 1.2A ediyor, bir sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• 1573823364533662241759.jpg
    1.008,5 KB · Görüntüleme: 154
Son düzenleyen: Moderatör:
Amper değerini bilmiyorum ama 12W'ı geçmemesi gerek. Bir girişe 2 fandan fazla takmamak lazım yani. Güçlü bir fan 4-6W arasında enerji harcar.

Amper değerini bilmiyorum ama 12W'ı geçmemesi gerek. Bir girişe 2 fandan fazla takmamak lazım yani. Güçlü bir fan 4-6W arasında enerji harcar.
Toplamda hepsi 14.4 denk geliyor. Fanlar son devirde çalışıyor şu an.
Arkadaşın dediği gibi bir şey varsa maksimum 3 fan takabilirsin. Her bir fanın 3.6 watt harcıyor.
Sizin dediğiniz gibi bende ne nette ne de MSI kitapçığında bulamadım.
Arkadaşın dediği gibi bir şey varsa maksimum 3 fan takabilirsin. Her bir fanın 3.6 watt harcıyor.

Ya da son devirde çalıştırmayıp 4 fanı da öyle takacaksın.
4 fani takınca %100'de 14.4 çeker. Ben son deviri %80 yaparsam yani %20 kısarsam o zaman 4 fan 12w çeker.
Dedigim şekilde bağladım. Anakarttan DC moda aldım. En son devri 10V gelecek sekilde ayarladım. Böylelikle son devire geldiğinde fanlar 3W ediyor 1 tanesi, 4'ü 12W oluyor yani toplamda, sessizlige kavuştum. Cooler Master fanları hariç garantide sıfırı ile değişti buda uçak gibi ya 10 adet fani geçti elime 10'u da sorunlu mu olur sans.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…