SYS_FAN1 ve LED_CPU Farkı Nedir?

Victoria

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarımda fanların bağlantıları SYS_FAN1 kısmına yapılmış. RGB Fusion programına girdiğimde LED_CPU ve isimsiz bir yer görünüyor. Fan kontrolü için LED_CPU kısmına bağlantı yapılabilir mi yoksa sadece CPU'nun bağlantısı için mi orası? Bir kişiden oraya bağlantı yaptığında o kısmın yandığını duymuştum onun için deneyemedim size sormadan.

1592524138876.png

9909_01.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sys fan soketi sistemdeki işlemci fanı hariç sistem içerisindeki fanları bağlamanız gereken yerdir. Genellikle egzoz fan bağlanır. Led Cpu 12 voltluk olur genellikle anakart yazılımı üzerinden led fanlar vs gibi cihazları program üzerinden kontrol etmenize yarar. Her anakart üreticisi farklı adlandırır. Örneğin Asusta rgb header olarak geçiyor.

Kısacası; Led cpu rgb aygıtlarınızı anakart üzerinden senkronize bir şekilde çalıştırmanıza yarar.

Öndeki 3 fan ve egzoz fanı birleştirip SYS_FAN1'e bağlamışlar. Sadece içindeki kontrolcü ile kontrol edebiliyorum. Ben sadece ışığı RGB Fusion'dan kontrol etmek istiyorum. LED_CPU kısmı boş duruyor. Anladığım kadarıyla oraya da taksam sorunsuz çalışır.

Öndeki 3 fan ve egzoz fanı birleştirip SYS_FAN1'e bağlamışlar. Sadece içindeki kontrolcü ile kontrol edebiliyorum. Ben sadece ışığı RGB Fusion'dan kontrol etmek istiyorum. LED_CPU kısmı boş duruyor. Anladığım kadarıyla oraya da taksam sorunsuz çalışır.
Kontrolcüden çıkan 12 v 4 pinli girişi aşağıda bıraktığım fotoğraftaki gibi bağlarsanız. Rgb fusion ile kontrol edebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• gel-radiantd-fanheader.jpg
    gel-radiantd-fanheader.jpg
    47,6 KB · Görüntüleme: 577
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı