Gözle görülür şekilde diski %100 kullanıyordu nadiren ama bu sık sık değildi, bazen oluyor ve olduğunda da disk dahil çoğu kaynak kullanımı uçuyordu.HDD olduğu için uygulamaların hızlı açılmasını sağlayabilir ama sisteme yani daha doğrusu diske, CPU'ya yük oluyorsa kapatılmalıdır.
SSD olduğu zaman direkt kapatılmalı.
Gözle görülür şekilde diski %100 kullanıyordu nadiren ama bu sık sık değildi, bazen oluyor ve olduğunda da disk dahil çoğu kaynak kullanımı uçuyordu.
Optimizasyon adına öneriniz var mı? Temiz kurulum yaptım, driverleri ve gerekli uygulamaları indirdim. Herhangi bir öneriniz var mıdır?Kapatın o zaman.
Optimizasyon adına öneriniz var mı? Temiz kurulum yaptım, sürücüleri ve gerekli uygulamaları indirdim. Herhangi bir öneriniz var mıdır?
Windows Update ve Microsoft Store güncelleştirmelerini yapın.
Bu rehberi uygulayın, telemetri görevlerini kapatmış olursunuz.
Rehber: Windows 10/11 kurulumu sonrası yapılması gereken önemli ayarlar
Windows 11 kurulumunu gerçekleştirdikten sonra, kullanıcıların yapması gereken önemli ayarlar bulunmakta; zamanlanan telemetry görevlerini kaldırma, gereksiz hizmetleri devre dışı bırakma, kullanılmayan Store uygulamalarını kaldırma veya arka planda çalışmasını önleme. Windows 11'i kurarken...www.technopat.net
Kullanmadığınız Windows uygulamalarını kaldırın.
Windows 10 İle Gelen Uygulamalar Nasıl Kaldırılır?
Windows 10 ile birlikte gelen ve kaldırmanıza izin verilmeyen uygulamaları nasıl kaldıracaÄınızı bu rehberimizde anlatıyoruz. Windows 10 ile birliktewww.technopat.net
Windows'un arama yerine arka plan uygulamaları yazın ve hepsini kapatın.
Önemli ayarlar kısmındaki:
Devre dışı bırakılacak hizmetleri, silinmesi gereken telemetri hizmetleri ve start dword değer ayarlama kısmını güvenerek uygulayabilir miyim?