İyi günler bugün bilgisayarımın fan sesinin gereğinden fazla çıktığını anladım. Görev Yöneticisi'ni açtığım zaman bu ses duruyordu. Anladığım o ki CPU'yu sömüren bir şey var, ben Görev Yöneticisi'ni açınca da direkt kendini kapatıyordu. Küçük bir araştırma yaptım ve CCE'nin KillSwitch adlı programıyla o uygulamayı buldum adı "System Idle Process" idi. Sonra buna sağ tıklayıp, "Kill Process" dedim ancak, resimdeki sorunla karşılaşıyorum. Çözümü nedir acaba? @MF@Murat5038@Recep Baltaş
Dediğiniz temiz önyüklemeyi yaptım hocam. İşlemci i5-4690 3.50 GHZ fakat her zaman boştayken bile 3.82-3.85 GHZ'de çalışıyor. Bir zararı olacak mı bilemiyorum.
Benim Task Manager'da Processes bölümünde değil de Details bölümündeki CPU kısmında 60-90 gösteriyor, Memory ise 8K gösteriyor aklım karıştı. Denilenleri denedim, ayrıca Details kısmında ki CPU yüzdelik olarak mı gösteriyor?
@Murat5038 bende de buna benzer bir sorun var, sadece tarayıcı açıkken CPU'm %12-97, GPU'm ise şu an %17-45 seviyelerinde geziyor arada %100 bandına çıktığı da oluyor. PC'yi açar açmaz yüksek bir fan sesiyle açılmıştı ve 55derece sıcaklılara kadar çıkmıştı. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz bana, sebebi nedir?
Not: GPU'm MSI RTX 2060 OC 6 GB, CPU'm Ryzen 5 2600