System service exception mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10

Syleus

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Bilgisayarım HP Pavilion G6 notebook.
3 Gün önce bilgisayarımda mavi ekran almaya başladım, önce oyun oynarken daha sonra birkaç kez video izlerken bu hata ile karşılaştım.
Pek fazla bilgim olmadığı için bir bilgisayarcıya götürdüm. İlk önce format atıp kurulum esnasında bir hata gelecek mi diye kontrol edip hata gelirse sonrasında arızayı tespit edebileceğini söyledi. O şekilde bıraktım 1 gün kaldı ve aradığımda format esnasında bir hata geldiğini ve RAM'leri kontrol ettiğini başka bir sorun olmadığını aslında RAM'lerde de bir sorun olmadığını çıkarıp tekrar taktıktan sonra kuruluma başladığını iletti şu an bir sorun yok dedi ve 1 gün boyunca bilgisayarı kullandı ve bu şekilde teslim aldım.
Ancak oynadığım oyunu kurduktan sonra 10dk falan süre geçti tekrar aynı mavi ekran hatasını aldım, daha sonra 1 kez daha denedim ve bu sefer hiçbir hata gelmeden direkt bilgisayar yeniden başlattı.
Hata koduyla ilgili araştırma yapıyorum yaklaşık 1-1.5 saat oldu hiçbir hata yaşamadım ama oyuna girdiğim zaman tekrar aynı hatayı alacağımı düşünüyorum.
Hata kodları için minidump dosyasını gönderiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Link; minidump.rar dosyasını indir - download

Ek olarak;
IObit Driver Booster ile güncel olmayan bütün sürücüleri güncelledim.
Ancak 2. ekran kartı olduğunu biliyorum(ne kadar doğru henüz bilgim yok) DxDiag'ta 2. ekran kartı bilgileri yok ATI olarak biliyorum.

O yorumu buraya da atar mısın?

Bulmayı denedim ama bulamadım, kötü bir program mı? Bir sorun yaratır mı sistemim için birkaç hizmetler komutunda bulunan işlemler yaptım bu mavi ekran ile ilgili şu an oyun oynadım bir hata almadım sanırım düzeldi ama hala bu sorunun neden kaynaklı olduğunu merak ediyorum.

Evet, görebileceğin en kötü programlardan birisidir kendisi. Sistemine yanlış, eksik, bozuk, kaynağı belli olmayan driverlar kurar ve sistemini bozar, bununla birlikte mavi ekranlar alırsın. Şu konuya göz atabilirsin bununla ilgili: IObit yazılımları forumda yasaklansın - Technopat Sosyal. Sadece Driver Booster değil, diğer sürücü bulucu yazılımlar da dahil buna. Kullanmayın, başkasına da önermeyin.

Sanırım düzeldi ama hala bu sorunun neden kaynaklı olduğunu merak ediyorum.
Minidump dosyalarını MediaFire, Google Drive, DropBox, OneDrive, Yandex Disk, RGhost gibi servislere yüklersen bakabiliriz.

Evet, görebileceğin en kötü programlardan birisidir kendisi. Sistemine yanlış, eksik, bozuk, kaynağı belli olmayan driverlar kurar ve sistemini bozar, bununla birlikte mavi ekranlar alırsın. Şu konuya göz atabilirsin bununla ilgili: IObit yazılımları forumda yasaklansın - Technopat Sosyal. Sadece Driver Booster değil, diğer sürücü bulucu yazılımlar da dahil buna. Kullanmayın, başkasına da önermeyin.

Minidump dosyalarını MediaFire, Google Drive, DropBox, OneDrive, Yandex Disk, RGhost gibi servislere yüklersen bakabiliriz.
Buyrun;

Benim sorunum booster yüklemeden önce oluyordu,hizmetler kısmından birkaç değişiklik yaptım ve şuan mavi ekran hatası almıyorum ama en azından mevcut hataları öğrenmek istiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı