System32'de rootkit

bruhmoment

Femtopat
Bugün bilgisayarıma bir malware indi, yanıslıkla ve onunla diskfixer, rootkit ve trojan indi. Trojan ve diskfixerı silmek kolay oldu ama rootkit için şüpheliydim çünkü System32'de bir dosyadaydı ve çoktur bilgisayarlarla ilgilenmedigim için bayağı bir unutmusum her şeyi. Dosyanın adı WDF12870, sonu .sys (System ama her SYS iyi degildir diye biliyorum?) Ve dosyanın girdigi tarihde bilgisayara virüs bulastı. S, lsem diyorum. Ne olabilir yani WoW6432NODE silindigindeki gibi bilgisayara format atmam gerekebilir mi? Fotograflar burada:

1599408947498.png

1599408961804.png

Yardımcı olursanız sevinirim.

Rootkit el ile temizlenmez. Windows ortamında temizlemek de açıkçası pek mantıklı değildir.

Kaspersky Rescue Disk'i temiz bir bilgisayarda USB üzerine yazıdırıp boot edip tarama başlatın. Temizlik bittikten sonra yeniden Windows'a geçtiğinizde komut istemini yönetici olarak başlatıp aşağıdaki komutları sırasıyla girin.

Kod:
netsh advfirewall reset

ENTER

Kod:
ipconfig /flushdns

ENTER

Kod:
ipconfig /release

ENTER

Kod:
ipconfig /renew

ENTER

Kod:
sfc /scannow

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /scanhealth

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /checkhealth

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /restorehealth

ENTER

Bu komutlardan sonra sistemi yeniden başlatın ve sistemde iyi bir IS bulundurun.

Peki el ile silinirse zararları nedir? Sileceğimi düşünmeyin sadece bunların bütününü yapabilecek bir konuma yaşamıyorum o yüzden sordum
Sorunu çözdüm sıkıntı yok, değişik bir yöntem
Bugün bilgisayarıma bir malware indi, yanıslıkla ve onunla diskfixer, rootkit ve trojan indi. Trojan ve diskfixerı silmek kolay oldu ama rootkit için şüpheliydim çünkü System32'de bir dosyadaydı ve çoktur bilgisayarlarla ilgilenmedigim için bayağı bir unutmusum her şeyi. Dosyanın adı WDF12870, sonu .sys (System ama her SYS iyi degildir diye biliyorum?) Ve dosyanın girdigi tarihde bilgisayara virüs bulastı. S, lsem diyorum. Ne olabilir yani WoW6432NODE silindigindeki gibi bilgisayara format atmam gerekebilir mi? Fotograflar burada:

Eki Görüntüle 659848

Eki Görüntüle 659850

Yardımcı olursanız sevinirim.
runu çözüm

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı