SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Emirrsss

Decapat
Daha fazla  
RAM
HYPERX FURY BEAST 32GB 3200MHZ CL16
SSD veya HDD modeli
WD BLUE M2 500GB 3500 2500
Ekran kartı
ASUS ROG 1080
Anakart
ASUS B450M PLUS 2
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600
Öncelikle merhaba. Biliyorsunuz, önceden de mavi ekran hatasıyla ilgili konu açmıştım. Chipset, BIOS, driver güncellemeleri yapıldı; format atıldı, RAM'ler değişti, sıcaklıklar kontrol edildi, SSD sağlığına bakıldı vs. CMD'den bir sürü kod yazdım fakat çözülmeyen bir mavi ekran sorunum var.

CS2 oynuyordum, grafik ayarlarını sıfırladım. CS’de normalde mavi ekran atmıyordu. 1920x1080 çözünürlüğünde sürekli CS2'de bile mavi ekran yiyorum. Oyuna giriyorum, ayarlara tıklayınca PC gidiyor. 4.3 ayarlarına çekmezsem oyunu devam ettiremiyorum. Yine birkaç kez art arda mavi ekran yedim. Mavi ekran yemeden önce BIOS'tan ASUS Optimal güç ayarını açmıştım. Mavi ekran yiyince BIOS'taki OC ayarını kapattım ama hala mavi ekran yemeye devam ettim.

Bugün Dead by Daylight’a girdim, oyuna girer girmez mavi ekran attı. PC'yi stres testine soktum (RAM, CPU, GPU testi), herhangi bir sorun veya sıkıntı göremedim. Cihazımı Windows 11'e yükselttim, ama sorunum hala devam ediyor. BIOS'tan ASUS Optimal OC ayarını açtım. İşlemcim 4.5 GHz’de çalışırken asla mavi ekran yemiyorum, bu çok garip. OC ayarını kapatınca mavi ekran yemeye başlıyorum. Cihazımı Windows 11’e güncellediğimde SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası almaya başladım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı