Yok hocam arızalı değildir, ekran kartı fiyatlarından haberiniz yok heralde
. Neyse şimdilik başka fikri olan arkadaş olmazsa bir sonraki mavi ekranı bekleyeceğim herhalde. Başka ekran kartını takıp bir süre test etme imkanım pek olmadığına göre.
Tekrardan merhaba nurtopu gibi bir mavi ekran dosyam olduğu için konuyu güncelleyeyim dedim.
Görüntüle ve Yandex.Disk'ten indir
Mavi ekran dosyasına ek olarak yardımcı olabilecek başka bir şey var mı? Olay kaydı gibi?
Ekleme2:Pc'ye format attım formattan sonraki ilk mavi ekranım. Önceden pro kullanıyordum, şimdi bir değişiklik olsun diye ltsc kullanayım dedim.
Mavi ekran vermeden hemen önce vmware'deki işletim sistemi kapandı donanım tak çıkar sesi geldi o yüzden tam o sırada mavi ekran verdi. Daha önceki mavi ekranlarda vmware açık değildi yalnız.
Ekleme3:
Ekleme4:Bu günün mavi ekranı
o kadar mavi ekran raporundan sonra yardımcı olursunuz inş çoğunda farklı hatalar yazdı ortak noktası vardır heralde
Ekleme5:Bugünün mavi ekranı
Ekleme6:
Ekleme7:Geçen bir tane daha aldım üşendim eklemedim yeni bir tane verdi önceki silinmiş
Umarım artık yardım eden çıkar
Konuyu öne getiride kaldırmışsınız bakan eden yok heralde konuya
Ekleme8:Bios ayarlarıma göz attım ecc-mode açık geliyormuş benim anakartta ram'im ecc desteksiz olduğu için mavi ekran veriyor olabilir mi?
Buradaki ayarlar hakkında bir tek ecc mode denen şeyin ne olduğu hakkında bir fikrim var az çok diğerlerini bilmiyordum bile o yüzden hiç kurcalamamıştım buraları. "dct unganged mode" moduda yeni öğrendim araştırınca doğru anladıysam farklı ramlerin farklı zamanmamada da olsa çift kanal olarak çalışabilmesiyle ilgilimiş ve işlemcim desteklediği için gözüküyor. Benim ram'lerin hepsi aynı olduğu için disable yapmak daha mantıklı değil mi bu ayarıda?
Diğer ayarların ne işe yaradığını türkçe olarak aratınca bulamadım. Bilgilendirmek amaçlı onların hangisi ne işe yarar değiştirmem gerekir mi onları yazarsanız çok makbule geçer.
Ekleme9:Sanırım sorunu buldum ilk aklıma gelen doğruşmuş ama teşhis için yanlış araç kullanıp hem sizi hem kendimi uğraştırmışım. Sorun ram'de test için windows bellek tanılama aracını kullanmıştım temiz çıkmıştı bir kaç kere denememe rağmen. Memtest aracı ile 24 saat taratıp bakayım dedim, windows kısa sürdüğü için acaba dedirtiyordu. 24 saate gerek kalmadı 20 dk bile sürmeden hata çıktı. Ramleri çıkarıp tek tek denedim buldum sonunda hatalı rami. Şimdi başka bir konuda yardımınıza ihtiyacım var 2 seneden sonraki garantiye distribütör bakmıyor sanırsam genelde. Göndersem para iadesi çıkacak ama ben para iadesi istemiyorum ram değişimi istiyorum. Rma falan açmak lazımmış gskille ama süreç nasıl işliyor hiçbir fikrim yok ön bilgi alayım sonra açarım bu rma şeysini dedim.