SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION ve PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA Hataları

SultanAhmet

Hectopat
Daha fazla  
Dün arkadaşımın laptopının termal macununu değiştirmek ve fanını temizlemek için söktüm. O pek anlamıyor benimde elim yatkındır kendi bilgisayarımı hep ben temizlerim bilgim var yani bu konularda, neyse sorunsuz bi şekilde arka kapağı söktüm, fanı çıkardım, içini temizledim, işlemci ve ekran kartının geldiği bakır levhaları güzelce kulak çubuğu ve kolonya ile temizledim (kendiminkini de aynı şekilde yaparım). Daha sonra anakart üstündeki işlemci ve ekran kartını da aynı şekilde temizledim, anakarta değirmemeye dikkat ederek, daha sonra termal macunu güzelce yaydım ikisine de, fanı geri monte ettim. Çıkardığım bataryayı ve kablolarını güzelce geri taktım, baktım RAM'lerin olduğu kısım çok tozluymuş, RAM'leri de söktüm hem uçlarını üfleyerek hem de slotlarını üfleyerek tozlarını az da olsa temizledim, daha sonra tekrar açtık normal şekilde çalışıyordu hiç bi sıkıntı yoktu (oyuna girip denemiştik hiç).

2 saat kadar önce oyun oynayalım karşılıklı dedik, oyuna girdikten yaklaşık 10 dakika sonra oyundan koptu arkadaşım, mavi ekran vermiş bilgisayar ve fotoğrafını attı bana, hata kodu şu şekilde:

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

Araştırdım biraz internette genelde yazılımsal bi sorun olduğunu gördüm. (Donanımsal da olabilir diyor ama bu hata kodunun nedenleri için %90 sorun yazılımsal olarak gözüküyor), bi kaç site buldum ama aşağıdaki linkte paylaştığımı denemesini söyledim ve aynısını yaptı:

idgkmdsys64, kmode exception not handled igfxHK module hatası çözümü

Bunu denedikten sonra tekrar oyuna girdik, bu sefer özellikle dakika tutmasını istedim, yine 10-11 dakika sonra mavi ekran vermiş ama farklı bi hata koduyla o da aşağıda:

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Buna da öncelikli sebep olarak RAM demişler, acaba RAM'i takarken veya üflerken bi şeyler mi oldu diye merak ettim, bugün gün içinde tekrar arkadaşımla buluşup içini açıp bakıcam bilgisayarın ama aklıma takıldı bi şeyi yanlış mı yaptım acaba diye. Eğer kulak çubuğunu anakartla işlemci veya ekran kartı arasına değirmiş olsam böyle bi sıkıntı olur muydu ama öyle olsa neden iki seferde de 10 dakika sonra bilgisayar hata veriyor olsun diye aklıma takıldı, inşallah benden kaynaklı donanımsal bi sıkıntı olmamıştır. Sizce ne yapılmalı direk bilgisayarcıya götürüp kontrol ettirelim mi yoksa bu yazılımsalsa sizin bildiğiniz bi çare var mı bu hatalara? Yardımcı olursanız çok sevinirim, özellikle bilgisayar benim olmadığı için şu an daha çok stres altındayım.

Bu konu hakkında bi fikri olan var mı neden kaynaklandığı, çözüm yolu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Teşekkürler bunları görmüştüm ama arkadaşım bunları kendi başına yapamaz ondan dolayı hiç bunları göstermedim bile ona

Bugün gün içinde buluştuk, RAM'lerini söküp tekrar taktım, "Windows Bellek Tanılama"yı çalıştırdım bi sorun çıkmadı. Ondan sonra dün yüklemiş olduğum MSI Afterburner geldi aklıma, arkadaşın bilgisayardaki ekran kartı AMD R9M265X'ti yanlış hatırlamıyorsam, MSI Afterburner çalıştırdığımda core ve memory clocklarının sona dayandığını görmüştüm ama AMD'den dolayıdır diye es geçmiştim, arkadaş bide Fortnite yüklemişti kendisi, bana yüklenirken bilgisayarın biraz garip olduğunu söylemişti (o da tam ne olduğunu bilmediği için bana böyle dedi), ben de hem afterburner'ü hem de Fortnite'ı sildim, 30-40 dakika oyunda beklettik bilgisayarı hata vermedi. Fortnite belki yüklenirken Windows dosyalarına zarar vermiş olabilir diye düşündüm ama özellikle MSI Afterburner'den şüphelendim, inşallah bi daha tekrarlamaz da ben de rahat ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…