Öncelikle konuyu açmamın amacı; son zamanlarda yaşadığım açılış sırasındaki mavi ekran hataları ve zaman zaman Windows 10 arayüzünde karşılaştığım bug'lar. Örnek olarak; bazen sistemi kapatmaya çalıştığım sistem tepki vermiyor, başlat menüsüne tıkladığımda açılmıyor, herhangi bir klasörü açmak istediğimde ekran sanki kendini yeniliyor ve açmıyor vs. Ayrıca kimi zaman ise bilgisayarı açtığım zaman anakarta ait olan bölümden sonra Windows 10 henüz başlamadan direkt olarak mavi ekran hatası veriyor.
(Bu hatalar hep aynı değil, çok çeşitli hatalarla karşılaştım; memory management, faulty hardware corrupted vs. kısacası 3-5 çeşit hata ile karşılaştım.) Herhangi bir donanımsal sorun gözükmüyor ve sürücülerin tamamı güncel. HD Tune, Memtest, AIDA64 gibi yazılımlarla da donanımlarımın sağlığını test ettim. Bu konuda ilgilenebilecek kişilerin yardımını bekliyorum, son zamanlarda aldığım hataları içeren 'minidump' dosyasını da ekledim. Yardımlarınızı bekliyorum...
IOBİT yazılımlarını kaldır, Logitech sürücülerini güncelle, ASUS yazılımlarını kaldır.
Claus'un dediği gibi temiz kurulum ile format atın. Sürücü bulucu kullanma.
IOBİT yazılımlarını kaldır, Logitech sürücülerini güncelle, ASUS yazılımlarını kaldır.
Claus'un dediği gibi temiz kurulum ile format atın. Sürücü bulucu kullanma.
Peki teşekkürler fakat önceden 1 kez temiz kurulum yapmıştım. Microsoft'un sitesinden indirdiğim MediaCreationTool uygulamasından Windows 10 dosyalarını indirdim ve başka bilgisayar için yükleme medyası oluştur'u seçtim yani Rufus yazılımını kullanmadım, gene aynı işlemi tekrarlasam bir hata yapmış olur muyum? Bir de temiz kurulum yapmadan önce Active@KillDisk adlı bir uygulama var, bununla HDD'mi tamamen biçimlendirip, formatlarsam daha iyi olur mu? Yoksa temiz kurulum esnasında Windows HDD'min içindeki dosyaları tamamen siler mi? Çünkü birkaç forumda görmüştüm kurulum esnasında windows HDD'yi formatlamıyormuş tam olarak. Cevaplarınızı tekrardan bekliyorum @claus
Son bir sorum olacak; temiz kurulum için HDD'ye Low Level Format atayım mı? Bir faydası olur mu? Yoksa direkt olarak Windows 10'un ayar menüsünden 'Bu bilgisayarı Sıfırla' deyip, sıfırlandıktan sonra usb'den tekrar Windows 10 mu kurayım? @claus@Murat5038
Peki hocam teşekkürler o halde şuan USB'den boot edip Windows'u tekrar kuracağım bir de BIOS sürümümü B8'e güncelledim öncesinde, o sıfırlanmadan etkilenmiyor dimi herhalde?
Dediklerinizi aynen yaptım... Temiz kurulumlu bir sistem fakat bu akşam 'Faulty Harware Corrupted Page' adlı hata ile yine karşılaştım. HD Tune ile temiz kurulum yapmadan evvel taratmıştım HDD'mi (Quick Scan değil) ve hasarlı bölüm bulmamıştı. Bunun başka olası nedenleri var mıdır? Yanlış yaptığım bir şey olduğunu düşünmüyorum ve artık bu hatalar beni son derece bunaltmaya başladı, bakmadığım kaynak kalmadı ama tekrardan yardımlarınız gerekiyor. Bu arada Minidump dosyasını ekledim. Teşekkürler...