SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED Mavi Ekran

GGalaxy

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci (Üniversite)
Herkese merhabalar,

Öncelikle konuyu açmamın amacı; son zamanlarda yaşadığım açılış sırasındaki mavi ekran hataları ve zaman zaman Windows 10 arayüzünde karşılaştığım bug'lar. Örnek olarak; bazen sistemi kapatmaya çalıştığım sistem tepki vermiyor, başlat menüsüne tıkladığımda açılmıyor, herhangi bir klasörü açmak istediğimde ekran sanki kendini yeniliyor ve açmıyor vs. Ayrıca kimi zaman ise bilgisayarı açtığım zaman anakarta ait olan bölümden sonra Windows 10 henüz başlamadan direkt olarak mavi ekran hatası veriyor.

(Bu hatalar hep aynı değil, çok çeşitli hatalarla karşılaştım; memory management, faulty hardware corrupted vs. kısacası 3-5 çeşit hata ile karşılaştım.) Herhangi bir donanımsal sorun gözükmüyor ve sürücülerin tamamı güncel. HD Tune, Memtest, AIDA64 gibi yazılımlarla da donanımlarımın sağlığını test ettim. Bu konuda ilgilenebilecek kişilerin yardımını bekliyorum, son zamanlarda aldığım hataları içeren 'minidump' dosyasını da ekledim. Yardımlarınızı bekliyorum...

Minidump; Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u ayarlarından 'Optimized Default' seçeneğiyle yaptım, bir şey değişmedi gibi çünkü daha önceden de BIOS'ta bir değişiklik yapmamıştım. Ayrıca BIOS sürümü; B8, yani son versiyon. Verdiğiniz linklerdeki sürücüleri de indirdim ve kurdum. Bakalım ilerleyen zamanda bir sorun ile karşılaşırsam tekrardan cevap yazarım size. Bir de bu verdiğiniz linkteki sürücülerin yeni versiyonları geldiğinde nasıl öğrenebilirim? Sitede ürünün destek bölümünde bu sürücülerin indirileceği bir yer yok, nasıl bulduğunuzu anlatır mısınız? Son olarak konu başlığı güncellenebilir mi? Konunun başlığı yanlış.

Anakart sitesinden sürücüler kısmına giderseniz görebilirsiniz sürücülerinizi.
Peki teşekkürler, bir de aklıma takıldı da sizce CCleaner nasıl bir programdır. Şuan sistemime kurdum ve kayıt defteri düzeltme/temizleme özelliği var ve daha önceden de kullanmıştım. Bu programa güvenebilir miyim? Windows'a veya kayıt defterine bir zararı olur mu?

Sorun olmaz. Boş alanı temizle hariç kullanabilirsiniz.
Tamamdır. Şuan için herhangi bir mavi ekran hatası ile karşılaşmadım, yaklaşık 1 hafta doldu. Eğer yeniden bir mavi ekran ile karşılaşırsam tekrardan size mesaj gönderebilir miyim? Ya da konu kilit olmazsa buradan da olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…