T.C. Kimliği ifşa etmekle suçlanıyorum

HacıKedi

Hectopat
Daha fazla  
Açıkçası sizlerin fikirlerini almak için böyle bir konu açıyorum. Size hızlıca yaşadıklarımı anlatayım.

1 ay önce bir arkadaşım (X diyelim) T.C. Kimlik numaramı sorgulatıp bana atmıştı. Sinirlenmiştim ama bir şey yapamaz diye karşılık vermemiştim. 2-3 gün öncesinde Instagram üzerinden takipleştiğimiz tanımadığım birine ( T.C. Kimlik sorgulatma işleri ile uğraştığını biliyorum) sorgu yapıp yapmadığını sordum. En fazla ne olabilir deyip ismini verdim. Sadece X'e T.C. Kimlik numarasını atacaktım. (tanımadığım birine isim vermek çok yanlıştı keşke hiç yapmasaydım.) Tam istediğim gibi oldu T.C. Kimlik nosunu alıp X'e attım ve başka hiçbir şeye dokunmadım. O da çok bir şey demedi. Hatta silmiştim bile işime yaramaz diye. Bu konulardan hiç anlamam zaten. Dün eve geldim X çok ağır hakaretler yağdırarak mesajlar atmış. Fark ettim ki o sorgulattığım çocuk X'in bilgilerini alıp paylaşmış. Ve öğrendim ki sorgulattığım çocuk bizim okuldanmış ve düşmanıymış X'in. Sonra da sorguyu yapmasına yardım eden çocuklar bunu okulun abisine anlatmışlar. X bu çocuğu dövecek diye. Sabah beni çağarmış gittim anlattım biraz kızdı tabii X'in ismini başkalarına verdim diye neyse öğle vakti X ile bizi konuşturdu özür diletti bende büyümesin diye diledim kapansın istiyordum konu artık. Eve geldim X yine mesajlar atmış konu kapanmadı yarın okul çıkışı yanıma gel diye. Anne babasının T.C. Kimlik nosunu da atmışlardı. Şirket açarlarsa 30K'yı küfürlü biçimde ödersin gibi şeyler dedi. (benim T.C. Kimlik numaram X de var yayarım diye tehdit ediyor. Ayrıca bıçaklama dövme tehdidi aileme küfür hepsi duruyor.)

Sizce müdür yardımcısına mı anlatayım yoksa o abiye gidip tehdit etmeye devam ettiğini mi anlatayım? Abi çözüm odaklı gibi duruyor hatta dövüş falan yok dedi gitmeden önce.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimsenin TC'si ile şirket açılamaz. Başkasının TC'si ile herhangi bir resmi işlem yaptığında zaten takibe girersin. Kısacası birinin elinde TC bilgisi olması hiçbir şeyi değiştirmez. Abine git, abi geçen olayı çözmüştün sen ama bu arkadaş hala tehdit mesajları atıyor. Ayrıca o da benim TC'mi atıp duruyordu bana, de. Her neyse şirket kurmayı vs. unut, yok öyle bir şey.

Abinin sözü geçse çocuk seni tehdit etmeye devam etmezdi. Ama müdür yardımcısına da taşı demiyorum olayı sen bir kere daha konuş abinle.

Abinin sözü geçse çocuk seni tehdit etmeye devam etmezdi. Ama müdür yardımcısına da taşı demiyorum olayı sen bir kere daha konuş abinle.
Konuşayım ilgilenirse oradan yürürüm. Olmadı mecburen taşımak zorundayım çünkü bıçaklanma tehlikesi açıkcası çok basit bir şey değil bence

@268227 @Jon Sino @Kaday Tegin çok teşekkürler ama bir sorun var.
Hala mesaj atmaya devam ediyor bizim arkadaşların olduğu bir gruba sülalemi bulmuşlar vesikalık çıkartacaklar diyor 40.000 borçlusun vs. diyor çok stres yapmaya başladım. Vesikalık fotoğraftan mı bahsediyor onu bile anlamadım. Ben isim vermesem bile bulabilirlerdi T.C. kimlik numarasını sonuçta kullandıkları panelde var. CİMER'e sen şikayet edeceksin diye de ekledi şu an. Keşke hiç bulaşmasaydım. Abi ile falan çözülecek bir şey değil galiba artık.

Sakin ol dostum, yaşınız kaç bilmiyorum ama şu an boş bir muhabbet dönüyor. Elemana yaz; önce sen benim TC'mi bana attın ben de seninkini sana attım. Beni tehdit etmeye devam edersen ve kişisel bilgilerimi kurcalamaya devam edersen şikayet edeceğiz, de. Sonra bas engeli, eğer gerçek hayatta hala bilgilerini yaymaya devam ediyorsa ve seni tehdit ediyorsa cidden gidip şikayetçi ol. Bu arada bütün bu olayların başında sana senin TC'ni attığı konuşmanın ekran görüntülerini al. Sonrasında sana yazdığı bütün tehdit mesajlarının ekran görüntüsünü al. Mesajları hangi sosyal medya platformundan gönderiyorsa elemanın profiline gir ve oradan profil linkini de kaydet bir yere. Böyle tırsacaksan şikayet et o zaman, ben sinirlendim yazarken. Bütün konuşmaların ekran görüntüleri, tehditlerin ve benim TC'mi attığın konuşmanın ekran görüntüsü elimde mevcut şımarmaya ve tehdit etmeye devam edersen savcılıkta görüşürüz, yaz bas engeli.

Verdiğin destek için minnettarım. Ben ve X aynı sınıftayız 8. sınıf. Eklemeyide unutmuşum dün akşam 10 kişilik bir grupta T.C. kimliğimi paylaştı. Onun da videosunu aldım elimde olan ona ait tüm hesapları da kaydettim dediklerini yazdım ve engelledim. Tekrardan çok teşekkür ederim.

Yaşınız daha küçük dostum. Kanıtların elinde hazır bulunsun. Sen savcılık şikayet vs. dediğinde korkacaktır karşı taraf merak etme.

Yaşınız daha küçük dostum. Kanıtların elinde hazır bulunsun. Sen savcılık şikayet vs. dediğinde korkacaktır karşı taraf merak etme.

Şu an karşımda olsan eline yapışırım. Dediklerini harf harfine söyledim. Korkucağını düşünmemiştim ama direk anında arkadaşı ile birlikte haklısın dur mesajı geldi çok strese girmiştim sana olan borcumu ödeyemem tekrardan teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…