T.C kimliğin ön yüzünün fotoğrafı ile neler yapılabilir?

Darquesse7

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, çok kurumsal olmayan küçük bir çalışan grubu olan bir yerde dijital olarak çalışacağım. İstenilen bilgilerden bir tanesi de T.C kimliğin ön yüzünün fotoğrafı. Bu fotoğraf ile bir şey yapılabilir mi? Yapılabilirse engelleme şansım var mı? Ön yüzünde bulunan seri numarası hariç her bilgi isim soy ismimi bilen herkesin illegal yollardan kolayca bulabileceği ve zararsız bilgiler. Seri numarası önem arz ediyor mu, seri numarası ile neler yapılabilir? Bunları öğrenmek ve önlemi varsa alabilmek adına bu konuyu açıyorum. Girip girmeyeceğime bugün veya yarın içinde karar vermem gerekiyor. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Bir bilgi vererek başlamak istiyorum; kurumsal olsa da olmasa da gireceğiniz şirketlerde sizden istenen başlıca belgelerden bir tanesi de kimlik fotokopinizdir. Bunu vermeden girebileceğiniz bir iş yok Türkiye'de yasal yollarla işleyen. O yüzden bunu dert etmeyin.

Yapılabileceklere gelirsek de bir sürü şey yapılabilir fotokopi ile adınıza hat çıkartılır, hat üstüne alışveriş yapılır, banka hesabı açılır, kredi çekilir/kart çıkartılır ama bir şey yapmak isteyen birisi zaten ad ve soyadınızla sizin kimliğinizdekinden çok daha fazla bilgiye ulaşabilir ve ruhunuz da duymaz maalesef.

Kimlik fotokopisi ile ne yapılır diye Google'da bir arama yaptığınızda ekşi sözlük ve diğer platformlarda başına neler geldiğini anlatan bir sürü insan var. Onlara bakabilirsiniz ama dediğim gibi çok takmayın. Zaten her şeyimiz sağa sola yayılmış durumda.

Aynı şekilde her şeyimiz sağa sola yayılmış durumda olduğundan ötürü biraz rahatım fakat biraz da böyle şeyleri takıntı yapıyorum. E-devletten bahsettiğiniz işlemlerin ne kadarını kontrol edebilirim veya engelleyebilirim bilginiz var mı?
Oyun yapımcısının desteklemediği bir iş kolu olduğu için ne kadar yasal tartışılır. Gireceğim sitede vergi dairesi ve numarası yazıyor.

Tamam teşekkür ederim. Kimlikte seri numarası ne derece önem arz ediyor ve arka yüzü olmadan ön yüzü ile de bahsettiğiniz işlemler yapılabilir mi? Çünkü arkalı önlü fotokopim gitmeyecek dediğim gibi sadece dijital bir ön yüz fotoğrafı olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı