T.C kimlik numaramı başka biri öğrendi

RAZI

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, olay şöyle gerçekleşti. Ben Instagram'da gezinirken kız arkadaşımın başka biriyle olduğunu gördüm. İlk defa böyle bir durumu fark ettiğim için şaşırdım ve dalga geçer gibi "ne yapıyorsunuz?" diye yazdım. Sonra beni bir gruba eklediler ve adımı-soyadımı vererek onları bulmalarını istedim. Bu kişi, annem ve babamın T.C. Kimlik numaralarını buldu. Şu an için tehdit gibi bir durum söz konusu değil, fakat bu kişinin elindeki bilgilerle ne yapabileceği konusunda endişelerim var. Kendisi 19 yaşında ve bir sorun çıkabilir mi? Nasıl önlem alabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey yapamazlar şikayetçi olmak ile tehdit edin. Şu an 10 yaşındaki çocuk bile ailesinin yesin diye verdiği harçlıklarla panel gibi şeyler alabiliyor.

En güzel önlemi bir daha isim ve soy isim vermeyerek alabilirsin.
Onun dışında evine gelebilecekler dışında bir problem olmaz.

İnan bana bilgilerini sadece onlar değil herkes zaten biliyor.

Çoğu kişinin verisi zaten sızdırılmıştı. Bir şey olacağını sanmıyorum.

T.C. kimlik numarasıyla hiç bir şey yapamaz. En fazla telefon numaralarını bulur, belki arar. Veya adresini bulur sahte ihbar geçer bunlar üst seviye tabii. Eğer ileri giderse polise gidin gerekeni yaparlar. Ki başka arkadaşların dediği gibi herkesin bilgisi yayıldı. Normal bir durum. Benim yine tüm bilgilerimi public bir Discord da yaymışlardı. 2 gün sonra suç duyurusunda bulundum bir şey yapmadılar.

T.C. Kimlik numaranın bilinmesi bir sorun teşkil etmez hocam korkmana gerek yok. Şahsen avukat olduğum için kartlarımızda dahi T.C. Ve baro sicil numaralarımızı yazıyoruz.

Hocam bizim T.C.'ler kullanıcı adı gibi oldu panele giren görüyor ama çok takmayın en fazla kütüphane kaydı yapabilirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…