T-Force Zeus RAM'ler 3000 MHz'de çalışırsa sorun olur mu?

kokunc99

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar İncehesap'tan bir hafta önceye kasa aldım bir haftadır kullanıyorum fakat ani takılmalar vb oluyordu. Ben de dedim bir de kendim format atayım belki ondandır vb diye düşündüm format attım. Baktığımda BIOS'umda ve görev yöneticisinde RAM MHz 2400 gösteriyor fakat benim RAM'larım 3000MHz ve anakartım 3200'e kadar destekliyor.
RAM: Team T-Force Zeus TTZD416G3000HC16CDC01 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Gaming Ram - incehesap.com
Anakart: Gigabyte B450M S2H AMD B450 DDR4 M.2 mATX Anakart incehesap.com

BIOS'tan ayarladım, manuel olarak RAM'ı 3000 MHz yaptım ve şu an görev yöneticisinde 3000 MHz gösteriyor acaba bu sıkıntı yaratır mı yoksa eski 2400'e geri mi çekeyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olmaz.

Anakart ve İşlemci Ram MHz'ını destekliyorsa neden olmasın.

Sıkıntı olmaz ama manuel yapmak yerine BIOS'tan XMP modunu aktif etseydiniz daha sağlıklı olurdu.

BIOS'tan XMP modunu nasıl aktif edebiliyorum acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu videodan yararlanabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son sorumu da sorayım acaba bu menü autodaydı onu değiştireyim mi sabit mi kalsın

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-11-17 at 17.14.32.jpeg
    169,2 KB · Görüntüleme: 35
Sıkıntı olmaz ben X.M.P. desteği olmayan 2133MHz'lik Adata bellekleri 3000MHz overclockla
kullandım 2 sene voltajı fazla verme yeter manuel overclockta. Ayrıca yukarıda arkadaşlarında dediği gibi belleklerin zaten X.M.P. destekliyor hiç uğraşmadan hazır ayarlarla 3000MHz kullanabilirsin BIOS'a girerek ya da daha çok performans istiyorsan 1.38 civarı voltaj vererek 3200MHz'e çekebilirsin hızı.

3000mhzde 1.35 voltajda kendisi otomatik hiç ellemedim voltajına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…