T-Post adlı scam'e dikkat

KingGladius

Kilopat
Birkaç ay önce, Instagram'da sahibi olduğum nispeten büyük bir sayfanın e-posta adresine bu kişilerden bir mesaj geldi (İngilizce sayfam). Sayfamı beğendiklerini ve hediye t-shirt göndermek istediklerini söylediler. Tekliflerini kabul ettim ve kargolama için birkaç euro ödeme yaparak abonelik başlattım. Ancak kaydolmadan önce içime bir şüphe düştü ve papara kartımı kaydettim ne olur ne olmaz diye. İyi ki de öyle yapmışım, birkaç euro kaybettim ama her ay düzenli olarak 32 euro ödemekten kurtuldum.

Screenshot 2025-02-25 164654.png

Adamların Instagram ve Linkedin sayfası oldukça profesyonel, yeni büyümeye başlamış bir Instagram sayfası sahibiyseniz bu scam'e düşmeniz oldukça muhtemel. Yaklaşık 3 aydır düzenli olarak para çekmeye çalışıyorlar fakat çekemiyorlar hesabımda yeterli bakiye olmadığından dolayı. Sitelerine gittiğinizde kart ekleme butonu var ancak kart çıkarma butonu yok, papara'ya mail attım buradan gelen ödeme taleplerini engelleyin diye yeni kart çıkarın dediler yine kimse uğraşmadı neyse ki aktif olarak kullandığım bir kart değildi.

Screenshot_2025-02-25-16-44-51-229_com.instagram.android-edit.jpg Screenshot_2025-02-25-16-44-26-662_com.mobillium.papara-edit.jpg 1740491588123.png

Bu başlığı açma sebebim ise Technopatta birkaç başlıkta insanlar uzaktan bakarak siteye güvenilir gözüküyor demişler, aman sakın düşmeyin bu tuzağa, dolandırıcı herifler.

Screenshot 2025-02-25 164712.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı