O zaman t248+t3pm(Yanında gelen)+ th8s yapmak daha mantıklı. T248'de 3.7, T300'de 3.9 tork varmış. 0.2'lik tork farkına değer mi?Hocam T3PA hareketleri algılamak için potansiyometre kullanırken T3PM Hall-Effect sensörü kullanıyor. Sürtünme olmadığı için T3PM daha uzun ömürlü bir pedal seti ve potansiyometreye göre daha hassas bir ölçüm yaptığı için sizi her pistte ortalama olarak 0.3-0,4 kesin hızlandırdığını söyleyebilirim. TH8S vites hareketleri ölçmek için (tam bir bilgim yok sadece bir çıkarım) (TH8A Hall-Effect sensörü kullanıyor ve TH8S'de daha eski bir teknolojiye döneceklerini düşünmüyorum) hall-effect sensörü kullanıyor, Logitech vitesler ise potansiyometre kullanıyor. Pedal setlerinde olduğu gibi TH8S daha uzun ömürlü. Direksiyonlar için aşağıya bırakacağım yazılarımı okuyabilirsiniz. Eğer kafanıza takılan spesifik bir soru olursa lütfen sorun.
T248 vs T150 vs G29
T300 vs G923
Hocam T300'ün FFB' 4 nm torkun üzerinde ama zaten kayışlı/dişli FFB sistemlerinde tam bir rakam verebilmek söz konusu değil. Eğer aşırı sıcak bir ilde oturmuyorsanız ve odanızda klima varsa T300 tercih edebilirsiniz, ayrıca direksiyon simidi base'den ayrıldığı için daha fazla özelleştirme mevcut. T300 kayışlı sistem kullandığı için arabanın tepkilerini T248'den daha gerçekçi ve doğru şekilde verecektir. T248 ise sadece pedal olarak önde ve T300 alsanız bile ileride T3PM pedal takabilirsiniz.O zaman t248+t3pm(Yanında gelen)+ th8s yapmak daha mantıklı. T248'de 3.7, T300'de 3.9 tork varmış. 0.2'lik tork farkına değer mi?
Sorma ya çok fena koydu, geçen 16k idi. O zaman T300'ün indirimini bekleyeyim ve şu anda th8s alayım.Hocam T300'ün FFB' 4 nm torkun üzerinde ama zaten kayışlı/dişli FFB sistemlerinde tam bir rakam verebilmek söz konusu değil. Eğer aşırı sıcak bir ilde oturmuyorsanız ve odanızda klima varsa T300 tercih edebilirsiniz, ayrıca direksiyon simidi base'den ayrıldığı için daha fazla özelleştirme mevcut. T300 kayışlı sistem kullandığı için arabanın tepkilerini T248'den daha gerçekçi ve doğru şekilde verecektir. T248 ise sadece pedal olarak önde ve T300 alsanız bile ileride T3PM pedal takabilirsiniz.
Konuyu 1-2 hafta önce açsaydınız sizin için çok daha iyi olurdu. 1 hafta önce T300 Vatan bilgisayarda 16.000 TL idi. Şuan güncel olarak 19.849 TL. İşin kısası paranız yetiyorsa ve ileride güncelleme yapabilecek bir bütçeye sahipseniz T300, eğer şuan alıp uzun bir süre güncelleme getirmeyecekseniz T248'de fena bir seçim değil.
Hocam bence bütçeniz yetiyorsa hiç beklemeyin ve T300'ü alın. Şuan daha yeni geldiği için indirim geleceğini sanmıyorum ve muhtemelen bu hafta zam yapmalarının sebebi gelbura.com ile fiyat anlaşması yapmış olmaları. İleride daha çok zam yapma ihtimali de var. Şuan gelbura.com'a göre neredeyse 5.000 lira ucuza satıyorlar.Sorma ya çok fena koydu, geçen 16k idi. O zaman T300'ün indirimini bekleyeyim ve şu anda th8s alayım.
İndirim dediğimde belki 16'ya düşer veya 17'ye, keşke 16'ya düşse tekrardan.
Gelbura kadar karaborsacı satıcı görmedim. Alt tarafı bir direksiyon seti ya ve sen distribütör'sün bu kadar zam yapmaya ne gerek var? Bunun dolarla falan ilgisi yok bildiğin adamlar paşa paşa bizden alacaksın diyorlarHocam bence bütçeniz yetiyorsa hiç beklemeyin ve T300'ü alın. Şuan daha yeni geldiği için indirim geleceğini sanmıyorum ve muhtemelen bu hafta zam yapmalarının sebebi gelbura.com ile fiyat anlaşması yapmış olmaları. İleride daha çok zam yapma ihtimali de var. Şuan gelbura.com'a göre neredeyse 5.000 lira ucuza satıyorlar.
Hocam T300 şuan Vatan Bilgisayar'da tekrardan 15.979TL'ye düşmüş durumda. Almadıysanız alın şuan. Neden düşürdüklerini bilmiyorum. T248 şuan 18.369TL.Gelbura kadar karaborsacı satıcı görmedim. Alt tarafı bir direksiyon seti ya ve sen distribütör'sün bu kadar zam yapmaya ne gerek var? Bunun dolarla falan ilgisi yok bildiğin adamlar paşa paşa bizden alacaksın diyorlar
Gayet iyi indirim hocam. T300+Th8S ikilisi yapıp ileride pedal setini T3PM veya bütçeniz daha da artarsa TLCM'e güncelleyebilirsiniz. Tur sürenizi pedal dışında etkileyecek bir diğer önemli şey ise monitör görüş açısı ve kokpit oturma ayarları. Mümkünse alüminyum profilden kendinize kokpit yapıp olabildiğince büyük ve geniş açılı monitör alırsanız yarışa hazır olursunuz. Thrustmaster setler için TH8S gayet iyi bir vites seçeneği. Arduino+Logitech'te sanırım geri vites ve altıncı vites konusunda sorun yaşanıyordu. Logitech viteslerde altıncı vitesi içe doğru ittirince geri vitese geçiyor arduinoda bu tam olarak ayarlanamıyor diye konular mevcuttu. Bu yüzden arduino ile kullananlar 5 vites+6. Vitesi geri vites olarak kullanmak zorunda kalıyor. Genel malzeme kalitesi olarak TH8S her ne kadar tamamen plastik olsa da 70 dolar gibi (gelbura fiyatlandırması öyle olmasa da) bir fiyata gayet iyi bir vites. Pedal konusunda da Thrustmaster segmentinde TLCM açık ara en iyisidir zaten sonra T3PM gelir yukarıda zaten @Ramazan Çapkın hocam açıklamış zaten teknoloji olarak daha iyidir ve loadcell gibi olmasa da sertlik ayarları mevcut. T3PA ve T3PA GT(T300 RS GT ile gelen daha geniş pedal yüzeyli) giriş seviyesi potansiyometreli pedal setleri zaten kalite olarak yine kötü olmasalar da TLCM ve T3PM kadar iyi değiller yine de 2 pedallı Thrustmaster pedallarına kıyasla çok daha iyidirler. Uzun sözün kısası T300+TH8S başlamak için gayet iyi ikilidir. Pedal seti ve kokpit ileride geliştirilecek güzel güncellemeler olacaktır. Sisteminiz el veriyorsa VR ile tam yarış deneyimi yaşanabilir veya büyük ekranla görüş açısı genişletilebilir.Hocam T300 şuan Vatan Bilgisayar'da tekrardan 15.979TL'ye düşmüş durumda. Almadıysanız alın şuan. Neden düşürdüklerini bilmiyorum. T248 şuan 18.369TL.
Hocam T300 şu an Vatan Bilgisayar'da tekrardan 15.979TL'ye düşmüş durumda. Almadıysanız alın şu an. Neden düşürdüklerini bilmiyorum. T248 şu an 18.369TL.
Hocam T300 şu an Vatan Bilgisayar'da tekrardan 15.979TL'ye düşmüş durumda. Almadıysanız alın şu an. Neden düşürdüklerini bilmiyorum. T248 şu an 18.369TL.