T60 klavye Türkçe mi?

Daha fazla  
Merhaba. Arkadaşlar ben klavyemi yenilemek istiyorum ve aslında almak istediğim klavyemi direkt buldum. Zaten Google'a "T60 klavye" yazınca çıkıyor. Kendisi red switch bir beyaz melek. Fakat tek tereddüt ettiğim şey ş, ğ gibi Türkçe harflerin sonradan basılmış olması. Peki bu klavyede i harflere basınca normalde basılmış olan ana harf mi basılmış olur, yoksa sonradan basılmış olan karakterler mi görünür? Eğer önceden basılmış olan görünürse diğerine nasıl geçerim? Türkçe karakterler görünürse ana karakterlerde nasıl yazarım? Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Anlatamadıysam söyleyin fotoğraflı falan daha iyi anlatırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows klavye diliniz ne ise o basılır. Eğer klavyeniz İngilizce, klavye diliniz Türkçe ise şu an bende olduğu gibi nokta tuşunda"ç" harfi virgül tuşunda"ö" harfi çıkıyor.
Anladım hocam. Yani Windows klavye dilim Türkçe Q olduğu sürece klavyenin tuşları Türkçe şekilde çalışır. Peki hocam bu klavyede virgül, nokta gibi işaretleri koyarken sorun yaşamam değil mi?

Anladım hocam. Yani Windows klavye dilim Türkçe Q olduğu sürece klavyenin tuşları Türkçe şekilde çalışır. Peki hocam bu klavyede virgül, nokta gibi işaretleri koyarken sorun yaşamam değil mi?

Türkçe klavyede virgül nokta nasıl yapıyorsanız aynısını bu klavye üzerinden de yapabilirsiniz.

Bende T60 kullanıyorum. Klavye Türkçe değil, İngilizce. Ama Windows klavye dilim Türkçe olduğu için mesela noktalı virgül tuşuna bastığım zaman ş olarak algılıyor. Tabi bunu da ayarlardan klavye dilini değiştirerek düzeltebiliyoruz.

Bende T60 kullanıyorum. Klavye Türkçe değil, İngilizce. Ama Windows klavye dilim Türkçe olduğu için mesela noktalı virgül tuşuna bastığım zaman ş olarak algılıyor. Tabi bunu da ayarlardan klavye dilini değiştirerek düzeltebiliyoruz.
Peki hocam bir de size sorayım klavyeden memnun musunuz? Evetse nereden aldınız?

Ben de T60 kullandım o da Türkçe değildi klavyeyi önermem kalitesiz. Belirtiyim bazı modelleri Türkçe keycaple geliyor.

Peki hocam bir de size sorayım klavyeden memnun musunuz? Evetse nereden aldınız?
Klavyeden gayet memnunum. Alalı yaklaşık 1 sene oldu. Tek bir sorunu var ki o da içine kıl, kırıntı falan dolunca bazı tuşlar ara sıra basmıyor yada 2-3 kere basıyor. Onu da, klavye'nin içini temizleyerek hallediyorum.
Hepsiburada'da Kapalıçarşı isimli satıcıdan almıştım. Bazı müşterilere RGB değil de Rainbow gönderiyorlarmış. Bu ihtimali göze alarak sipariş etmiştim ve neyse ki bana RGB olanı geldi.

Klavyeden gayet memnunum. Alalı yaklaşık 1 sene oldu. Tek bir sorunu var ki o da içine kıl, kırıntı falan dolunca bazı tuşlar ara sıra basmıyor yada 2-3 kere basıyor. Onu da, klavye'nin içini temizleyerek hallediyorum.
Hepsiburada'da Kapalıçarşı isimli satıcıdan almıştım. Bazı müşterilere RGB değil de Rainbow gönderiyorlarmış. Bu ihtimali göze alarak sipariş etmiştim ve neyse ki bana RGB olanı geldi.
"Klavye'nin içini temizleyerek" dediğimde yanlış anlaşılmasın, klavyenin tuşlarını söküp temizlemekten bahsettim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı