Taahhüt sonrası modem değişimi

mazgirtli62

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, Türk Telekom kullanıyorum. Beni aradılar ve taahhüt (nasıl yazıldığını bilmiyorum, yanlışsa da anlayın beni) bitti ve şu anda kullandığım modem yeni sistemi desteklemediğini söylediler. Eski modemi alacaklar ve 3.999 TL (Allah'tan 4.000 değil, yoksa nasıl öderdim) dediler. Modemi araştırdım ve aynı güçte bir modem buldum; 1.080 TL. Bu modemi almak istiyorum ama bu modemi Türk Telekom altyapısında kullanabilir miyim? Modem linki: Mercusys MR60r AX1500 mu-mımo 5G/2.4G 1201/300 Mbps Wi-Fi 6 router fiyatı ve özellikleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hızınız mı değişti de şu anki modem desteklemezmiş? Onların laflarına inanmamanızı tavsiye ediyorum ama illaki alacağım derseniz de belirttiğiniz modem gayet yeterli özellikleri.

Dolandırılıyor olabilirsiniz. Bu sıralar bazı dolandırıcılar kendilerini internet servis sağlayıcısı olarak gösterip, modeminiz yeni altyapınızı desteklemiyor gibi şeyler söyleyerek fahiş fiyattan modem satmaya çalışıyorlar. Evinize, binanıza gelen giden yeni altyapı tesisatı falan yoksa modeminizi değiştirmenize de muhtemelen gerek olmayacak.

Arayanın servis sağlayıcınız olduğunu mutlaka teyit edin. Servis sağlayıcınızı kendiniz arayın ve böyle bir şey olup olmadığını sorun.

Merhaba, Türk Telekom kullanıyorum. Beni aradılar ve taahhüt (nasıl yazıldığını bilmiyorum, yanlışsa da anlayın beni) bitti ve şu anda kullandığım modem yeni sistemi desteklemediğini söylediler. Eski modemi alacaklar ve 3.999 TL (Allah'tan 4.000 değil, yoksa nasıl öderdim) dediler. Modemi araştırdım ve aynı güçte bir modem buldum; 1.080 TL. Bu modemi almak istiyorum ama bu modemi Türk Telekom altyapısında kullanabilir miyim? Modem linki: Mercusys MR60r AX1500 mu-mımo 5G/2.4G 1201/300 Mbps Wi-Fi 6 router fiyatı ve özellikleri.
Fiber altyapı mı geldi? Tabiki de onların modemini almayın. Attığınız router fiber için uyumlu olur. Tplink AX serisi routerlarına ve Keenetic'in modellerine de göz atabilirsiniz.

Dolandırılıyor olabilirsiniz. Bu sıralar bazı dolandırıcılar kendilerini internet servis sağlayıcısı olarak gösterip, modeminiz yeni altyapınızı desteklemiyor gibi şeyler söyleyerek fahiş fiyattan modem satmaya çalışıyorlar. Evinize, binanıza gelen giden yeni altyapı tesisatı falan yoksa modeminizi değiştirmenize de muhtemelen gerek olmayacak.

Arayanın servis sağlayıcınız olduğunu mutlaka teyit edin. Servis sağlayıcınızı kendiniz arayın ve böyle bir şey olup olmadığını sorun.
Siz yazınca uyandım. Aynı şekil 4000 lira modem ücreti diye yeni modem satılmaya çalışılan biri daha olmuştu forumda. Dolandırıcı çıktıydı. Dikkat edin, bir teyit edin. Çoğu Vdsl modem fiberde de çalışır genelde.

Çoğu VDSL modem fiberde de çalışır genelde.
Özellikle Keenetic'in DSL modemlerinin çoğu WAN portu ile fiber destekliyordu. Tabii WAN/LAN portları en fazla 100 Mbps destekli ise tam performans alınamayabilir.

Hayır dolandırıcı değil hem 444Q444'ten aradılar ve Ali abi var ona sordum dedi doğru.

Fiber altyapı mı geldi? Tabii ki de onların modemini almayın. Attığınız router fiber için uyumlu olur. TP-Link AX serisi routerlarına ve Keenetic'in modellerine de göz atabilirsiniz.

Siz yazınca uyandım. Aynı şekil 4000 lira modem ücreti diye yeni modem satılmaya çalışılan biri daha olmuştu forumda. Dolandırıcı çıktıydı. Dikkat edin, bir teyit edin. Çoğu VDSL modem fiberde de çalışır genelde.

Peki kirada olan DSL modemi satın alıp kullansam olur mu ya da kira modem satın alsam olur mu?

Hızınız mı değişti de şu anki modem desteklemezmiş? Onların laflarına inanmamanızı tavsiye ediyorum ama illaki alacağım derseniz de belirttiğiniz modem gayet yeterli özellikleri.

Yok ben bu modemi 2019 da aldım da ben modem değişmek istemiyorum ha illa değişecekse ben seçeyim bu modemi mesela dayım da ZyXEL marka 1500 lira ve 5G ama benlik değil biraz araştırma yaptım bir SIM kart alsam redway mobil modem alsam 150m²evde balkon da dahil 160 m²kare evde internet çekermi.

Son düzenleme:
Internet ne olursa olsun herhangi bir modem de olsa ayar yaptıktan sonra interneti kullanırsın, Fiber internetin var ise eğer o zaman yükseltmen gerekebilir. Onun dışında değiştirmeye gerek yok düşüncesindeyim. Bende eski Turk Telekom modem kullanıyordum DSL sorunu yaşadım modemden kaynaklı diye bana kendi son model modemlerini satmaya çalıştılar , almadım onların modemini gittim Keenetic Hopper aldım , ayarlamalarını yaptım yine de DSL sorunu yaşamaya devam ettim sonra modemden SNR Margin ayar çekip hızı biraz düşürdükten sonra sorun düzeldi.

Internet ne olursa olsun herhangi bir modem de olsa ayar yaptıktan sonra interneti kullanırsın, Fiber internetin var ise eğer o zaman yükseltmen gerekebilir. Onun dışında değiştirmeye gerek yok düşüncesindeyim. Bende eski Türk Telekom modem kullanıyordum DSL sorunu yaşadım modemden kaynaklı diye bana kendi son model modemlerini satmaya çalıştılar, almadım onların modemini gittim Keenetic Hopper aldım, ayarlamalarını yaptım yine de DSL sorunu yaşamaya devam ettim sonra modemden SNR Margin ayar çekip hızı biraz düşürdükten sonra sorun düzeldi.

Bu dediğiniz modemden memnun musunuz? Memnunsaniz bana link atar misiniz?

Sarı site üzerinden almıştım, bir sorun çıkmadı ve çok memnunum. Özellikleri ve sundukları erişilebilirlik ayrı bir harika. Extra , Hero, Omni veya özelliklerine bakarak size uygun olanını seçin.

Sarı site üzerinden almıştım, bir sorun çıkmadı ve çok memnunum. Özellikleri ve sundukları erişilebilirlik ayrı bir harika. Extra, Hero, Omni veya özelliklerine bakarak size uygun olanını seçin.

Peki teşekkür ederim peki bunu Telekom alt yapısıyla uyumlu hale nasıl getireceğim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı