Taahhütlü İnternet Nedir? Neden Uzak Durmalısınız?

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

Telekom sektöründeki çoğu operatör hizmetlerini kullanıcıya 12 veya 24 ay gibi uzun taahhütler karşılığında satıyor. Taahhütlü internet, sözleşme süresi boyunca internet hizmetinizde değişikliğe müsaade etmeyen, kullanıcıları kısıtlayan bir abonelik sistemi. Operatörler taahhütlü interneti “sabit fiyat” garantisi vererek tüketiciye sunuyorlar. Bu şekilde kullanıcı bu süre boyunca ödeyeceği paranın değişmeyeceğini düşünüyor ve kendisine dayatılan sınırlı hız hizmetiyle […]

Devamı: Taahhütlü İnternet Nedir? Neden Uzak Durmalısınız?
Kaynak Technopat

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Son düzenleme:
Taahhüt olmadığı için çıkabilirsin.
Memnunsan? Türk Telekom'dan daha yeni taahhüt yaptım. Uzun süredir kullanıyorum. Ping değerleri iyi, hızları iyi. Çok sıkıntı yaşamıyorsun. Fiyatları da o kadar pahalı değil. Yurt dışına çevirince en pahalı paket 9-10 dolara denk geliyor. Bugün 10 dolara kim o kadar internet veriyor ki yurt dışında? Sınırsız internete 100 dolardan aşağı para istenmiyor yurt dışında(T-Mobile, AT&T ve Vodafone'da vardı sanırım.). Türkiye'de 180 liraya Vodafone her şeyi sınırsız paket sunuyor.

Türk Telekom'u yıllardır kullanıyorum ve faturalarım hep taahhüt yaptığımda aynı geldi. Üzerine o dönemde ayrıca vergi eklenmesi haricinde taahhüt süremde hep baz fiyat aynıydı.

Tabii herkes kendini teslim etmek istemeyebilir. Memnunsanız taahhütün pek bir sıkıntısı yok bence.

Türkiye'de fiyatlardan dolayı taahhütsüz internet kullanabilecek insan sayısı çok az. Sadece altyapı olduktan sonra Turknet iyi bir seçenek. O da TTNET ve Superonline kalitesine ulaşamıyor (ping, kopma vs. gibi sorunlardan dolayı). Herkes için geçerli değil tabii. Sorunsuz kullananlar var. Fiberi yaygınlaşsa kimse düşünmeden geçer. Övündükleri şey 1000MB hız vermek ama fiber altyapının olduğu yer 1 mahalle (mübalağa yaptım) O yüzden hiçbir anlamı olmuyor. Yine de taahhütsüz olarak tüketiciler için mükkemmel fiyatları.

El mahkum yani kısacası. Bir tek internet için değil, başka abonelikler için de taahhütsüz olmuyor maalesef. Gönül isterdi ki biz de taahhütsüz kullanalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…