Tab A9 Plus arama yapmıyor

Carloska

Hectopat
Daha fazla  
SIM destekli (5G, 4G, 3G) mesajlaşma var fakat arama yapmıyor, "hesabınız yok" uyarısı veriyor. Samsung müşteri hizmetleri, "Samsung hesabınızı hem tablette hem telefonda açın, sonra şunları yapın" vs. diyerek bir sürü işlem saydı fakat yine olmadı. Bu cihazlarda arama yapılmıyor mu? Yapılıyorsa neden bu kadar çetrefilli? Normal telefon gibi arama yapmamız yasal olarak engelleniyor mu, yoksa tamamen Samsung’un keyfi davranışı mı?

SIM destekli (5G, 4G, 3G) mesajlaşma var fakat arama yapmıyor, "hesabınız yok" uyarısı veriyor. Samsung müşteri hizmetleri, "Samsung hesabınızı hem tablette hem telefonda açın, sonra şunları yapın" vs. diyerek bir sürü işlem saydı fakat yine olmadı. Bu cihazlarda arama yapılmıyor mu? Yapılıyorsa neden bu kadar çetrefilli? Normal telefon gibi arama yapmamız yasal olarak engelleniyor mu, yoksa tamamen Samsung’un keyfi davranışı mı?
Cihazda Ayarları kontrol edin diğer cihazlarda arama özelliği aktifse kapatın.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250830_184212_Chrome.jpg
    Screenshot_20250830_184212_Chrome.jpg
    48,2 KB · Görüntüleme: 33
kapalı olunca "telefon numaranızı ve mobil planınızı kullanarak bu tabletten arama yapmak ve mesaj göndermek için ayarlar bölümünde başka cihazlarda arama ve mesaj işlevini açın" diye uyarı veriyor ayarı açınca da bu sefer "bu tür görüşmeleri destekleyen bir arama hesabı olmadığı için arama yapılamıyor" diye uyarı veriyor..

kapalı olunca "telefon numaranızı ve mobil planınızı kullanarak bu tabletten arama yapmak ve mesaj göndermek için ayarlar bölümünde başka cihazlarda arama ve mesaj işlevini açın" diye uyarı veriyor ayarı açınca da bu sefer "bu tür görüşmeleri destekleyen bir arama hesabı olmadığı için arama yapılamıyor" diye uyarı veriyor..
O zaman sizin cihazınız sadece LTE Data Only olarak Çalışıyor

O zaman sizin cihazınız sadece LTE data only olarak çalışıyor.

Data only (sadece veri):
Bu, takacağın SIM kartla sadece internet (mobil veri) kullanabileceğin anlamına gelir. Arama ve SMS özelliği yoktur. Telefon gibi konuşamazsın.
Yani bir nevi cep telefonu hattını sadece modem gibi kullanıyor.

“Tab A9 Plus LTE (data only)” → SIM kart takılabilen, 4G ile mobil internet kullanılabilen ama telefon görüşmesi/SMS özelliği olmayan tablet.

Son düzenleme:
A9+'da SIM kart girişi yok. Düz modelde var bunda yok cimri Samsung.... Zaten bir daha Kore malı almayacağım.
LTE Olan modelleri var, S serilerinin arama özelliği var bunda neden aktif etmemişler bilmiyorum. Hali hazırda TAB S6 LTE (SMT-865) kullanıyorum özelliklerim aktif..

teşekkürler fakat SMS alabilirim
Müşteri hizmetlerinin sana bahsettiği konu bu tekrar arayıp konuyu detaylıca araştır belki de ayarı vardır ama sanmam

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250831_135138_Gallery.jpg
    Screenshot_20250831_135138_Gallery.jpg
    40,4 KB · Görüntüleme: 17
"bu tabletten aramaya izin ver" verdikten sonra aynı anda hem tabletten hem telefondan aynı samsung hesabına girip arama yapılabileceğini söyledi müşteri hizmetleri hatta telefonumdan samsung hesabına girerken tablete gelen kodu giriyorum fakat yine de arama yaparken kullandığım telefondan "başka cihazlarda arama ve mesaj yada başka cihazlarda arama işlevini kurun" uyarısı veriyor..samsung flow kurmaya çalıştım fakat telefon samsung olmadığı için programı kuramadım..tablet, sim card ve lte destekli olunca telefon gibi arama yapılıyor zannettim ama işler biraz farklı yürüyor sanırım..yarın gündüz samsung müşteri hizmetlerine bağlanıp öyle denicem bide..

"bu tabletten aramaya izin ver" verdikten sonra aynı anda hem tabletten hem telefondan aynı samsung hesabına girip arama yapılabileceğini söyledi müşteri hizmetleri hatta telefonumdan samsung hesabına girerken tablete gelen kodu giriyorum fakat yine de arama yaparken kullandığım telefondan "başka cihazlarda arama ve mesaj yada başka cihazlarda arama işlevini kurun" uyarısı veriyor..samsung flow kurmaya çalıştım fakat telefon samsung olmadığı için programı kuramadım..tablet, sim card ve lte destekli olunca telefon gibi arama yapılıyor zannettim ama işler biraz farklı yürüyor sanırım..yarın gündüz samsung müşteri hizmetlerine bağlanıp öyle denicem bide..
Küçük araştırmalarım sonucu cihazınızın LTE Data only olduğuna karar verdim.. yani cihazınız arama yapamaz...

sanırım öyle fakat özelliklerini yazan sitelerde ne data only yazıyor ne arama yapılamaz mealinde bi açıklama..arama yapmak için almamıştım zaten ama arama yapılamaması biraz ilginç geldi..

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı