SkyLord06TR
Megapat
- Katılım
- 11 Mayıs 2016
- Mesajlar
- 3.665
- Çözümler
- 6
+ Sandım ben de.
+ Demişkrn benim de normalde canım +'sını istiyordu. Lakin şu an almak istesen onu 13K altı bulamazsın. Sen de bahsetmişsin. 3K vermeye değecek olsa verirdim.
Yorumumu ekleyeyim: Ben çok memnunum şu an bundan. Tüm defterleri sonsuzluğa uğurladım. Artık tüm defterler tabletim. İdeal büyüklükte. Daha büyük olsa sıkıntı olurdu diye düşünüyorum. Eminim ki senind de hoşuna gidecektir. Bir süre kullanımdan sonra yorumunu bekliyoruz.
Problem yaşarsan 'Samsung members' uygulamasındaki arkadaşlarla danışabilirsin.
Benim yorumum:Samsung fiyatlandırmayı pek iyi yapamadı, S9 FE fiyat olarak tamam, ama ram gibi handikapları var, Fe+ alayım dersen ram sorunu yok, fakat fiyat 13k oluyor bir anda. 13 veren gidip 17ye amoled 120hz ekranlı 8 gen2li ana tableti alır. s9 Fe bütçesinde Matepad tabletler var, ama S9un o fiyat bandında rakibi yok, Ipad 10 rakip bile değil bence.
6 gb ram 2 yıl götürür en kötü ihtimalle merak etmenize gerek yok, onun haricinde de ileride arayüzde gezerken takılır vs. Alışır insanoğlu kullanılır bir şekilde. 11 inç tabletler için ideal boyut zaten, fazlası abartı ve gereksiz, laptoplar devreye giriyor o boyutlarda.Benim yorumum:
Valahi 6 ram kurtarıyor günlük işler için. Oyun alışkanlığı yoksa birdaha olsa yine vurur geçerim 6 ram iyidir yine. Şöyle bir şey de duydum '1 yıl sonra yetmeyebilir bu' gibisinden. Bu konu hakkında bir fikrim yok ama yine 2 3 yıl işimi göreceğini düşünüyorum. Defterden ibaret benim gözümde.
Boyut olarak da, Bendeki FE 10.9 inç. Plus modeli 12.4.
Yani aslında bu da dev gibi, hayli hayli işimi görüyor.
+ modelini ben 12'ye bulsam alacaktım. Teknosada 15K'idi. Diğer teknoloji mağazalarında stok yoktu. Ama almadığıma pişman değilim bundan da memnunum.
Samsung fiyatlandırmayı pek iyi yapamadı, S9 FE fiyat olarak tamam, ama ram gibi handikapları var, Fe+ alayım dersen ram sorunu yok, fakat fiyat 13k oluyor bir anda. 13 veren gidip 17ye amoled 120hz ekranlı 8 gen2li ana tableti alır. s9 Fe bütçesinde Matepad tabletler var, ama S9un o fiyat bandında rakibi yok, Ipad 10 rakip bile değil bence.
Genel pazarda fiyatları uygun zaten, dediğim fark kendi aralarındaki fiyatlandırma. 13.000 veren dediğim gibi almışken direkt s9 alır, S9 Fe+ almanın pek bir mantığı yok.Fiyatlandırmadan ziyade 3 farklı model çıkarınca küçük olanı baz model olarak alıp bir özelliğini kırpıyorlar. Apple da büyük modele ekstra bir özellik veriyor. Tab S7 ve S8'de TFT ekran kullanıp AMOLED ekranı Plus'tan başlatmaları böyleydi, S9 FE'deki Plus ile küçük model arası donanım farklılığı böyle. Gerçi S9 serisinde de baz modeli 8 GB RAM 128 GB hafıza ile başlatıp Plus modeli 12/256 yapmaları da bunun gibi sayılır ama Tab S9 her şeyiyle günümüz standartında amiral seviye cihaz, önceki nesillerine kıyasla.
Yoksa fiyatlandırmalar gayet yerinde, globalde zaten S9 FE serisinin fiyatları iPad 10 kadar, Plus model iPad 10'dan %20 daha pahalı. Tab S9 serisi ise fiyat olarak direkt iPad Pro rakibi, iPad Air'dan daha pahalı. Dolayısıyla fiyat politikası gayet iyi aslında ve bu cihazların underrate edilmesine neden oluyor Türkiye'de.
Ama böyle tercihlerde ben her zaman ekran boyutu seçiminin daha önemli olduğunu düşünüyorum. İki boyutun da farklı kullanımlarda artı eksileri var. İhtiyaca göre boyut seçmek lazım donanımla birlikte.
Genel pazarda fiyatları uygun zaten, dediğim fark kendi aralarındaki fiyatlandırma. 13.000 veren dediğim gibi almışken direkt s9 alır, S9 Fe+ almanın pek bir mantığı yok.
hocam deneyimlerimiz nasıl şuan? ben de aynı modeli sipariş verdim fakat 6 GB ram düşündürüyor birazYorumumu ekleyeyim: Ben çok memnunum şuan bundan. Tüm defterleri sonsuzluğa uğurladım. Artık tüm defterler tabletim. İdeal büyüklükte. Daha büyük olsa sıkıntı olurdu diye düşünüyorum. Eminim ki senind de hoşuna gidecektir. Bir süre kullanımdan sonra yorumunu bekliyoruz.
- sandım ben de.
- demişkrn benim de normalde canım +'sını istiyordu. Lakin şuan almak istesen onu 13k altı bulamazsın. Sen de bahsetmişsin. 3k vermeye değecek olsa verirdim.
Problem yaşarsan 'Samsung Members' uygulamasındaki arkadaşlarla danışabilirsin.
Hocam deneyimlerimiz nasıl şu an? Ben de aynı modeli sipariş verdim fakat 6 GB RAM düşündürüyor biraz