Tablet ekranı üstünde hafif mavi çizgi var

snowman0

Hectopat
Merhaba, tabletimi yeni aldım. Birkaç gündür gözümle çok dikkatli bakınca ekranın en üstünde, yani kameranın altında, şarj göstergesinin üstünde bir hat boyunca hafif, çok hafif bir mavilik var. Bana mı öyle geliyor sizce, yoksa telefonun kamerasından dolayı mı? 50 megapiksel telefonun kamerası ile çekip yakınlaştırdığımda görseldeki sonuç oluyor. Farklı duvar kâğıtları ile de denedim, onları da aşağıya bıraktım. Duvar kâğıdından mı kaynaklı, yoksa ekrandan mı? Garantiye göndermeli miyim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-03-29-17-21-38-538_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-03-29-17-21-38-538_com.miui.gallery.jpg
    49,7 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_2025-03-29-17-47-42-899_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-03-29-17-47-42-899_com.miui.gallery.jpg
    47,7 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_2025-03-29-17-47-54-802_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-03-29-17-47-54-802_com.miui.gallery.jpg
    63,1 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20250329_180146.jpg
    IMG_20250329_180146.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Siz bunu çıplak gözle seçebiliyor musunuz gerçekten? Eğer seçilecek kadar büyükse evet sorun olabilir ancak sadece kamera ile belli oluyorsa ve çıplak gözle ayırt edilemiyorsa bence takılmayın bu kadar.
Aslında internette biraz baktım yani ekranın ortasında oluşan mavi çizgiler kadar belli değil tabletin dibine kadar girersem belli oluyor ya da ben öyle hissediyorum az önce bir fotoğrafta gördüm sorun yaşayan kişi ekranın ortasındaki mavi çizgiden müzdaripti ben de fotoğrafı yaklaştırıp ekranın en üstüne baktığımda benim yaşadığım durum gibiydi sanırım kameradan ama gözle seçilecek kadar büyük değil başka kişilere de gösterdim ne mavi çizgisi diyorlar😀

O halde sorun olacağını düşünmüyorum. Ekran üretiminden kalan bir iz bile olabilir.
Kuşkum şu şekilde Büyük ihtimal telefonun kamerası ile alakalı ya da üstte mavi piksel denk geliyor çünkü altta da kırmızı aynı şekilde altada kırmızı piksel rengi denk geliyor ancak şundan korkuyorum ve Bir sorun varsa ve garanti geçersiz sayılırsa diye dediğiniz ekranda üretiminden kalan iz tüm modellerde mi oluyor yoksa bir fabrika çıkış hatası gibi mi

Benim telefonumun kamerasının halkasının etrafında da gümüş renkli bir halka var, cihazı sıfır aldığım için dert etmedim ancak üretim kaynaklı gibi duruyor. Servis bu kadar küçük detaylara takılacak olursa zaten farklı bir şekilde cihazınızı garanti dışı bırakabilir diye düşünüyorum. Bu tarz şeyler genelde üretilmiş belirli partiyi etkilediği görmezden gelinebiliyor gördüğüm kadarıyla. Kamera nedeniyle olmuş olması da oldukça olası ayrıca.

Benim telefonumun kamerasının halkasının etrafında da gümüş renkli bir halka var, cihazı sıfır aldığım için dert etmedim ancak üretim kaynaklı gibi duruyor. Servis bu kadar küçük detaylara takılacak olursa zaten farklı bir şekilde cihazınızı garanti dışı bırakabilir diye düşünüyorum. Bu tarz şeyler genelde üretilmiş belirli partiyi etkilediği görmezden gelinebiliyor gördüğüm kadarıyla. Kamera nedeniyle olmuş olması da oldukça olası ayrıca.
Sağolun hocam desteğiniz için Büyük ihtimal kamera çünkü fotoğrafını çekerken ekranın ortasında da renkler çıkıyor ekrandan baktığımda ve sadece yakından çekerken oluyor bir karış mesafeden çekeyim ve yaklaştırayım sonuna kadar hiçbir şey yok odaklamaya çalıştığı için sanırım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı