Tablet ekranından görüntü alma

koztrue

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Monitör
TFT Panel 10" Ekran
Merhaba arkadaşlar. Elimde eski bir tabletten çıkma ekran paneli var. Ben bunu monitör gibi kullanmak, HDMI olarak görüntü çıkışı almak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerek, hangi modül/kart vb cihazı almalıyım? Konu hakkında pek bir bilgim yok ama sanırsam 40 pinlik bir soketi var. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG20231119205259.jpg
    IMG20231119205259.jpg
    60,8 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG20231119205325.jpg
    IMG20231119205325.jpg
    84,8 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG20231119205339.jpg
    IMG20231119205339.jpg
    75 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Elimde eski bir tabletten çıkma ekran paneli var. Ben bunu monitör gibi kullanmak, HDMI olarak görüntü çıkışı almak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerek, hangi modül/kart vb cihazı almalıyım? Konu hakkında pek bir bilgim yok ama sanırsam 40 pinlik bir soketi var. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Bu tarz durumlarda biraz tuzlu fiyatlar oluyor. Haliyle de değecek bir olay olmuyor. Eğer tablet her şeyiyle takılı olsaydı uygulama ile yapmak daha mantıklı olacaktı. Ancak sadece ekran ile uğraştırma kısmını geçtim tuzlu olur. İnternette bu tarz aparatlar vardı takmak için uyumlu olması ve diğer ürünlere bakarak tercih edilmesi de ayrı bir durum. Örnek bir tane ürün buldum. Bir bakın isterseniz fiyatı da normale göre iyi.

Bu tarz durumlarda biraz tuzlu fiyatlar oluyor. Haliyle de değecek bir olay olmuyor. Eğer tablet her şeyiyle takılı olsaydı uygulama ile yapmak daha mantıklı olacaktı. Ancak sadece ekran ile uğraştırma kısmını geçtim tuzlu olur. İnternette bu tarz aparatlar vardı takmak için uyumlu olması ve diğer ürünlere bakarak tercih edilmesi de ayrı bir durum. Örnek bir tane ürün buldum. Bir bakın isterseniz fiyatı da normale göre iyi.
Evet o konuda katılıyorum size, lakin tabletin arayüzünde bile donuyorken uygulama ile yapmak çok zor olurdu benim için. Linkteki ürünü alsam direkt çalıştırabilirim değil mi?

Evet o konuda katılıyorum size, lakin tabletin arayüzünde bile donuyorken uygulama ile yapmak çok zor olurdu benim için. Linkteki ürünü alsam direkt çalıştırabilirim değil mi?

Tabletin donanım yapısına ve yılına bağlı olarak değişir elbette. Çünkü bende de eski bir Samsung Tab 3 Lite tablet var. Onu program ile özellikle kablo modunda akıcı olmasa da neredeyse akıcı kadar performans veriyordu. Tabii bu durum tabletin 30 mu 60 FPS mi desteklediğine göre değişir. Eğer kullanacağın ekran 30 FPS destekliyorsa benimki gibi yine fark olur elbette. Tabii programsız bu şekilde kart ile kullanacağın için sorun olacağını sanmıyorum. Direkt çalıştırma konusuna gelecek olursam. Emin değilim. Tamam ürün bunun için tasarlandı kullanılıyorda tabii ama pin sayısı uyumlu mu onu kontrol etmek gerekir. Kaldı ki bu tarz işlemlerde az da olsa çalışmama ihtimali oluyor. Ürünün kalitesine ve sağlam gelmesine bağlı olarak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı