Tableti harici şarj etmek

Daha fazla  
Merhabalar. Elimde uzun zamandır şarj soketi arızalı bir tablet var. Belki düz kontak yaparım umuduyla açtım için lakin çok fazla kez şarj soketi değişim işleminden ötürü anakartın o kısmı artık tarumar olmuş ve kısadevre yapıyor. Buradan sonrasına devre bilgim yetmediği için danışmak istedim.
1: Anakartın o kısmını kırıp en makul yerlere bağlamam mantıklı olur mu?
2: Bu kısımdaki kısa devreyi bir şekilde engelleyip bataryayı sökmek suretiyle batarya kısmına doğrudan elektrik bağlayabilir miyim?

Not: Anakarttaki kesiği yeni attım tam orayı kıracakken @Siyah Martı sağ olsun buraya yönlendirdi.

Dosya Ekleri

• IMG_20201008_212426.jpg
    IMG_20201008_212426.jpg
    219,3 KB · Görüntüleme: 95
  • IMG_20201008_213718.jpg
    IMG_20201008_213718.jpg
    171,7 KB · Görüntüleme: 95
Hocam ne kadar sağlıklı olur bilemedim oradan beslemek akın kormuasını atlamış oluyorsunuz.

Not: PSU Frisby ise acilen değiştirin.

Maalesef akım korumasını atlamış oluyoruz ancak sağlam bir buck/boost modülünün problem çıkaracağını sanmıyorum.

Frisby 1 gün dayanmadığı için farklı bir PSU kullanıyorum ancak aldığım rezalet PSU kasayla birlikte geldiği için herkes frisby kullandığımı sanıyor. 🤮

Merhabalar. Elimde uzun zamandır şarj soketi arızalı bir tablet var. Belki düz kontak yaparım umuduyla açtım için lakin çok fazla kez şarj soketi değişim işleminden ötürü anakartın o kısmı artık tarumar olmuş ve kısadevre yapıyor. Buradan sonrasına devre bilgim yetmediği için danışmak istedim.
1: Anakartın o kısmını kırıp en makul yerlere bağlamam mantıklı olur mu?
2: Bu kısımdaki kısa devreyi bir şekilde engelleyip bataryayı sökmek suretiyle batarya kısmına doğrudan elektrik bağlayabilir miyim?

Not: Anakarttaki kesiği yeni attım tam orayı kıracakken @Siyah Martı sağ olsun buraya yönlendirdi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videonun ilerleyen dakikalarında batarya'yı söküp harici sarj ediyor ordan nasıl yaptığına bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videonun ilerleyen dakikalarında batarya'yı söküp harici sarj ediyor ordan nasıl yaptığına bakabilirsin.

Sağol reis yararlı içerik ama pili şarj etmekten ziyade pilin bağlandığı sokete elektrik bağlamayı kasetmiştim. Elimde videodaki gibi bir şarj aleti yok malesef, adaptörlere güvenirsem de ev alev alır 😂
Bataryayı sökmüştüm. Batarya bağlı olsaydı pil şişmeye başlardı.
Tam istediğim şeyi yapmışsınız aslında lakin soket kısmındaki kısa devre bu yöntemi uygulamamı engelliyor. Yok mu yarı iletken tamirinden anlayan

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı