Tabletim Çalışmıyor

Overthinker

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Elimde zamanında 300 350 liraya aldığım bir tablet var. Bir ara tabletin şarjı bitti ve şarja taktım fakat %2 doldu daha da dolmadı. Buradan bataryanın bitmiş olabileceğini düşünüp yeni batarya aldım ve cihaza bağladım. Gece 7-8 saat şarjda bırakmama rağmen tabletim tepki vermedi.

Sizce sorunu nasıl çözüme kavuşturabilirim? Artık çalışmasa da olur. Problemin nerede olduğunu bilmek istiyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında adaptörün sağlam olduğunu düşünüyordum. Adaptörün üstünde ışık var ve tablete şarj ucunu taktığımda ışık seviyesi düşüyordu. Bende şarj olabilir belki diye düşünmüştüm. Ancak dün biraz beklememin sonunda anakartın şarj soketinin olduğu yer biraz ısınmış.Yeni bir adaptör deneyeceğim. İnşallah sorun anakart veya lcd panelinde değildir
Yeni bir kabloyla denemeyi de unutma. Benim basima kablo sorunu yuzunden gelmisti bu sorun :)
Kablo demişsin de bahsettiğin adaptörün kablosumu yoksa ayriyeten olan bir şey mi kafama takıldı?

Son düzenleme:
Benim eski tabletim (2014 model çok eski) de bozuktu ve hiç şarj olmuyordu, sürekli şarj soketi kırılıyordu. Bu zamana kadar tam 7 defa şarj soketi değiştirdim (tamire verdim hep) hep kırıldı, sinirlendim bu sefer de bozulunca aldım elime tornavidayı, taa anakarta kadar sokup parçaladım tableti şu anda bana pis pis bakıyor dolabımdan :)

Anakartın içindeki şarj devresindeki bazı elemanlar bozulup adaptörün verdiği besleme akımında bir kısa devreye neden olabilirler, bu nedenle adaptörün ışığı çok azalıp şarj akımı bataryaya ya hiç iletilemiyor veya çok azı (%'2'sini dolduracak kadarı) kadarı iletiliyor olabilir. Eğer böyleyse servisin kolayca halledebileceği türden sıkıntıdır. 3 aşamada li-iyon pilleri şarj oluyor, 1. ve 2. aşamada toplamda % 99'u kalan 3. aşamada ise kalan % 1'i tam dolup % 100'lük genel şarj toplamı tamamlanıyor genellikle. Bataryayı yenilemiş olmanız bu sorunu çözemediği için önce bu şekliyle düşündüm.

Ancak adaptör içindeki bir iç sıkıntıyla benzer durum olabilir, % 2'lik şarj adaptörün iç sıkıntısıyla oluşmuş da olabilir. Hem adaptörü hem anakartın şarj devresini çok detaylı incelemek gerekir. Denemek amaçlı başka bir adaptörle denense bundan daha çok emin olunur. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı