Tabletlerde dual OS

adem özkan

Hectopat
Daha fazla  
Merak ettiğim bir konuyu tartışmaya açmak istiyorum,

Piyasada özellikle ÇİN markalı tabletlerde son dönemde sıklıkla rastlanılan dual OS lu tabletler satılmakta...

Bunlara örnek olarak;
1-Teclast x98 pro/air (bence harika bir cihaz)
2-Chuwi vi8-10
3-onda v919
4-cube air i6-i7
5- Dark Evo i1045K (türk markası sanırım)

yukarıda belirttiğim tabletlerin donanım özellikleri nerede is aynı ve hepsinin ortak özelliği ise dual OS kullanılabilmeleri. Tamam belki bizde elimizde bulunan cihazları dual boot veya sanal makina yaparak windows ve android x86 yı kullanabiliyoruz fakat yukarıdaki cihazlar da herhangi bir işletim sistemi içerisinde iken switch yaparak diğer işletim sistemine geçiş yapılabiliyor. Çünkü sanal makinalı kullanılan duol OS lar aşırı derecede donanımı meşgul ediyor ve hantal bir kullanım sağlıyor.

Benim sorum şu; yukarıda saydığım cihazların donanımları ile birebir aynı bir sürü windows tablet var... Bu tabletlere sanal makina veya dual boot yapmadan aynı onlardaki gibi sistem içerisinde switch yaparak diğer işletim sistemine geçiş yapabilir miyiz?
Yapmamız için bize ne gerekli? Veya yapamıyorsak bize engel olacak olan şey nedir?

Benim gibi eski windows kullanıcısı ve lisanlı tüm programları windows tabanlı olan bir kişi aynı zamanda androidin pratik ve hızlı uygulamaları ile günlük sosyal işlerini halleden biri için aşırı derecede ihtiyaç duyduğum bir durum.

Ustalardan cevap bekliyorum. Teşekkür ederim.

Adem ÖZKAN
İnş.Yük.Müh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…