Tailwind vs Bootstrap fikirleriniz neler?

yone1108

Decapat
Makaleler
1
Arkadaşlar fikirlerinizi merak ediyorum. Hangisini kullanmalıyız neden? Hangisi daha karışık hangisi daha basit anlaşılır bunu merak ediyorum. Şu an aktif olarak Bootstrap 5 kullanıyorum ancak Tailwind duymaya başladım açıkçası merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bootstrap ve diğer component kütüphaneleri (Mantine, Chakra vb.) istediğim özgürlüğü vermediğinden Tailwind kullanmaya başladım son projelerimde. Gayet memnunum kullanımı kolay ve işimi daha hızlı görüyor. Bir şans verebilirsiniz.

Bootstrap in component mantığı daha kolay ve anlaşılır, fakat işlevsellik ve özelleştirme gibi konularda da tailwind daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Bende tailwind kullanıyorum bu arada.

Tailwind kullanacaksan birkaç kaynak öneriyim;
-DaisyUI - tailwind ile geliştirilniş ui lib.
-devdojo - sürükle bırak ile site template geliştirebiliyorsun.

Tailwind'de bootstrap gibi tüm kütüphaneyi dahil etmezsin. Geliştirme yaptığın dosyalarda bulunan stilleri dahil eder sadece. O yüzden çıktı olarak daha düşük boyutlu stil dosyaları oluşturmanı sağlar. Responsive tasarımlarda tailwind ile geliştirme yapmak daha rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…