Tak çalıştır mı? Sanal makine mi?

Daha fazla  
Linux'a tamamen geçmesemde biraz değişiklik olsun diye Linux Mint'i sanal makineye kurdum ama sanal makinede performansı düşük gibi geliyor. Araştırırken USB diske kurup taktığınız yerde çalıştırabildiğinizi gördüm. Bazı sorularım var.

-USB'den çalıştırsam performans yükselir mi?
-Bir bilgisayarda mesela Linux Mint'e bir şey indirdim, o indirdiğimi başka bilgisayara takıp kullanabilir miyim?
-Sürekli USB'nin takılı olması gerekiyor mu?(gerekiyor diye biliyorum ama emin değilim.)
-Nasıl kurabilirim video linki varsa atabilir misiniz?

-Bir bilgisayarda mesela Linux Mint'e bir şey indirdim, o indirdiğimi başka bilgisayara takıp kullanabilir miyim?
2 usb varsa birine iso'yu yazdırın boot edip diğer usb'ye kurulum yapın. Aksi durumda her boot etmenizde sıfırlanmış halde açılır.

-Sürekli USB'nin takılı olması gerekiyor mu?(gerekiyor diye biliyorum ama emin değilim.)
Çalıştırmak için çoğu şeyi USB'den RAM'e çeker ama siz yine de USB'yi çıkarmayın hata alma olasılığınız yüksek yine de bozulmaz.

Dualboot bence.

-Nasıl kurabilirim video linki varsa atabilir misiniz?
Hocam ileri ileri dil seç ileri isim şifre seç ileri şeklinde kurulum var zaten. Windows formatlamaktan daha basit Linux Mint kurulumu. Yine de şu videoya bakabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

-USB'den çalıştırsam performans yükselir mi?
USB'nin hızına bağlı. Sistemde sanal makineye verdiğiniz alan SSD ise muhtemelen USB'nin performansı sanal makineye göre daha düşük olacaktır.

Dual boot en sağlıklısi ama @Bayram Tempest in dediği gibi yapabilirsiniz

Teşekkürler, bir şeyi sormayı unutmuşum işletim sistemleri arasında geçişi biosdan mı yapacağız?

Sanal makine ile tak çalıştır ile iyi bir linux deneyimi olmaz.Dualboot kullan sorunları çözersin . yoksa bir anlamı olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…