Steam Takas için önce çöp eşya isteyip güvenirliği test etmek normal midir?

cemdeniz7

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bir takas yapacağım yabancı biriyle fakat kendisi "önce bana çöp bir eşya gönder ve API scam misin yoksa Steam'ın güvenilir mi onu test edelim, mobil doğrulamanın ekran görüntüsünü at" dedi. Bu bir dolandırıcıık mı yoksa normal mi? Benden sadece çöp bir eşya gönderip ekran görüntüsü atmamı istiyor ve bu işlemden sonra yüksek miktardaki eşya satışımı yapacağım.

Attığın görüntüden API kodunu alırsa doladırabilir eğer API kod kullanıyorsan. Ama denemeni tavsiye etmem büyük olasılıkla dolandırıcı. Engelle geç
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Birkaç cent için kimse böyle şeylerle zaman kaybeder mi emin değilim şahsen karşının isteğini mantıklı buldum.

Attığın görüntüden API kodunu alırsa doladırabilir eğer API kod kullanıyorsan. Ama denemeni tavsiye etmem büyük olasılıkla dolandırıcı. Engelle geç
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O nasıl oluyor hocam?

Birkaç cent için kimse böyle şeylerle zaman kaybeder mi emin değilim şahsen karşının isteğini mantıklı buldum.

O nasıl oluyor hocam?
tam olarak mantığını bilmiyorum biraz karmaşık. videoda ki yayıncının yaşadığı durum. internette de bir sürü yazı ve video var bu konu hakkında

O nasıl oluyor hocam?
Hiçbir şey anlamadım o apı keyi alınca ne oluyor bu 1
2. si nasıl almış
3. sü telefondan neyi onaylıyor madem öyle ise? Rukiye ile yaptığı karşılıklı takastan hemen sonra dolandırıcı kişi o "." isimli hesaptan takas yolluyor bu da fark etmeden onu mu onaylıyor hiçbir şey anlamadım ben :D

API scam dediği ne oluyor ki?

API anahtarını ele geçirdikleri zaman hesaptaki her şeyi yönetebiliyorlar. Açtığınız destek taleplerini anında iptal edebilirler, takasları yönlendirebilirler vesaire. Bahsettikleri yöntemle sizin API dolandırıcılığı yaptığınızı anlama ihtimalleri yok. Mobil doğrulamanın ekran görünlerini istemeleri zaten direkt dolandırıcı olduklarını gösteriyor.

Aşağıdaki makaleleri okumakta fayda var.

API anahtarını ele geçirdikleri zaman hesaptaki her şeyi yönetebiliyorlar. Açtığınız destek taleplerini anında iptal edebilirler, takasları yönlendirebilirler vesaire. Bahsettikleri yöntemle sizin API dolandırıcılığı yaptığınızı anlama ihtimalleri yok. Mobil doğrulamanın ekran görünlerini istemeleri zaten direkt dolandırıcı olduklarını gösteriyor.

Aşağıdaki makaleleri okumakta fayda var.

İyi de hocam burda yöntemi anlatmamış ki? Mesela bu api keyi nerede kullanıyor adam veya gönderilen takas teklifinde neyin ne olduğu yazıyor zaten. İnsanlar dikkat etmeden onayla geç yaptığı için mi dolandırılıyor yani?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı