Tamam işte. Bir süre gevey kart ile kullandım lakin bir sabah kalktığımda servis yok uyarısı alıyordum. Adam bana telefonu kayıt ettirdiğine dair bir makbuz dahi vermişti. Makbuzu nereden bulmuş olabilir?
Eğer yapabilirse çok makbule geçer gerçekten. Pasaportum yok maalesef. Lakin telefon SIM kilidi olan da bir telefon ayriyetten, kaydı olduktan sonra SIM kilidi kalkmaz değil mi?
Tamam işte. Bir süre gevey kart ile kullandım lakin bir sabah kalktığımda servis yok uyarısı alıyordum. Adam bana telefonu kayıt ettirdiğine dair bir makbuz dahi vermişti. Makbuzu nereden bulmuş olabilir?
@Maybach Telefonculara kaydetmek istediğini söylersen yardımcı olurlar. Bilindik, güvenilir bir yere götür hallederler. Pasaport 100 TL olarak satılıyor, BTK için ücreti nedir bilemiyorum. (120TL civarı olduğunu hatırlıyorum) Toplamda 220-250 ₺ civarında olur.
Eğer yapabilirse çok makbule geçer gerçekten. Pasaportum yok maalesef. Lakin telefon SIM kilidi olan da bir telefon ayriyetten, kaydı olduktan sonra SIM kilidi kalkmaz değil mi?
Onu bilmiyorum işte hocam :/ Pasaport kaydı yaptırıp açtıklarını biliyorum telefonu. Onu yaptırırken sorarsın belki onuda yapıyolardır ama götürmeden önce telefonun bütün bilgilerini bir yere not et ve telefonun videosunu resmini çek nerede ufak bir çizik felan var haberin olsun. Bazıları telefonu değiştirebiliyor iç parçalarını felan.
İşte onun için pasaport lazım. Yurt dışında yaşayan bir akrabam daha yeni döndü aslında, buradaydı. Onunkini kullanabilir miyiz veya nasıl kullanırız bir fikrim yok.
Adam çok iyi huylu birine benziyordu. Geçersiz SIM olayını daha önce duymamıştım, hallederim diye düşündüm. Birde telefon kasası falan temiz olunca, ne bileyim işte bir anlık heves oldu hocam. Çokta zararda sayılmam şu dolar kurunda lakin biraz uğraşacağım sanıyorum.
İşte onun için pasaport lazım. Yurt dışında yaşayan bir akrabam daha yeni döndü aslında, buradaydı. Onunkini kullanabilir miyiz veya nasıl kullanırız bir fikrim yok.
Hocam benim anlamadığım telefoncular nasıl yapıyor bu işi? Pasaport gerekiyormuş bu işlem için ve de onunla kalmayıp, pasaport sahibinin son 120 gün içinde yurt dışına giriş yapmış olması gerekiyormuş.