Takı için 3D yazıcı önerisi

rootsh

Megapat
Merhaba arkadaşlar. Takı (kolye, yüzük, küpe vs.) Tasarlamak için 3D yazıcı arayışındayım.

İnternette iki farklı model gördüm bir tanesinde yazıcı kendi kalemle yapar gibi üst üste çıkarak yapıyor, diğerinde ise böyle makinenin haznesine bir şey döküyorlar sonra tabaka ona dalıp tersten yapıyor. Bu iki tür arasındaki fark nedir ve dediğim gibi takı üretmek için falan en iyi makine sizce hangisidir?

Takıyı ürettikten sonra takı gibi görünmesi için gereken diğer işlemleri biliyorum sadece bunu üretmek için en iyi ve hesaplı yazıcı hangisidir ve yukarıda dediğim gibi daldırmalı olan mı yoksa diğer tür mü daha iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz yazıcı türleri FDM ve SLA türleri.

Takı yapmayı düşünüyorsanız FDM yazıcılar küçük boyutlu ve detaylı işlemlerde işinizi görmeyecektir.

SLA tipinde yazıcıları tercih etmelisiniz.
En iyi diye sorarsanız muhtemelen bütçeniz yeterli olmayacaktır. Siz bütçe belirtirseniz, bütçenize uygun yazıcı önerisinde bulunabiliriz.

Peki o SLA tipinde olanlara döktüğümüz sıvı madde tek işlemden sonra bitiyor ve kullanılamıyor mu? Yani her üretimde bir kutu boşalatacaksak baya masraflı olmaz mı o da?

Peki o SLA tipinde olanlara döktüğümüz sıvı madde tek işlemden sonra bitiyor ve kullanılamıyor mu? Yani her üretimde bir kutu boşalatacaksak baya masraflı olmaz mı o da?
Tek işlemden sonra bitmez ancak yinede pahalı. Ve zehirli kesinlikle iyi havalandırmalı veya hava temizlemesi olan yerlerde doğru maske ile kullanılmalıdır.

Tek işlemden sonra bitmez ancak yinede pahalı. Ve zehirli kesinlikle iyi havalandırmalı veya hava temizlemesi olan yerlerde doğru maske ile kullanılmalıdır.

Peki bu dışarıdaki takıları falan nasıl yapıyorlar o zaman? Örneğin şöyle bir şey yapmak istiyorum. İlla SLA tipi makine mi gerekiyor bunun için?

Peki bu dışarıdaki takıları falan nasıl yapıyorlar o zaman? Örneğin şöyle bir şey yapmak istiyorum. İlla SLA tipi makine mi gerekiyor bunun için?

Eki Görüntüle 1979485
İlla gerekiyor evet. O takılar hakkımda bilgim yok ancak takı gibi bir şeyi FDM'de yapmak çok zor.

İlla gerekiyor evet. O takılar hakkımda bilgim yok ancak takı gibi bir şeyi FDM'de yapmak çok zor.
Hmm.. Önerebileceğin bir makine var mı dediğin türden. 10 bin lirayı geçmeyecek.

Ve bu reçine tam olarak ne kadar gidiyor? Yani 1 kilo reçineden örneğin bir yüzük büyüklüğünde kaç tane çıktı alabiliriz tahmini?

Döktüğünüz ürünün adı Reçine ve bastığınız malzemeye göre azalma olacaktır. Kalanı tekrar şişenize doldurabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1979485
Evet bu kadar küçük boyutlarda ve detaylı olan ürünlerde şuanki teknoloji ile SLA'da yapabilirsiniz.

Üründen ürüne değişir, şu kadar gider diyemeyiz gramaj olarak hesap edebilirsiniz. Misal 10 gram olduğunu düşünürsek yüzüğün, fire verdiğinizi veya reçineyi tekrar yazıcıdan alırken ki ziyanlar ile 20 gram olsa 50 tane üretim yapabilirsiniz gibi.

10bin bütçe ile SLA yazıcı almanız çok zor ki SLA yazıcılarda sadece yazıcı ile bitmiyor. Yaklaşık 20bin gibi bir bütçe ayırmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…