Takılı piksel sorunu

poweryiğit

Decapat
Ekranımda bir takılı piksel var. Dün ekrana bastırdım gitti ama bu sabah kalktığımda yeniden vardı bastırdım gitti. Her gün bastırmam mı gerekiyor yok mu bir çaresi?

Gördükçe bastır 1-2 haftada geçti benimki. Umarım bir daha gelmez. Paneli bezle silmeyi bıraktım, saç kurutma makinesinin soğuk ayarıyla 30 cm mesafeden üfletiyorum artık xD

Umarım. Hocam saç kurutma makinesiyle oluyor mu ki.
Tozları uzaklaştırmak için işe yarıyor evet. Yalnız saç kurutma makinende soğuk üfleme ayarı varsa yap yoksa paneli eritirsin, benden söylemesi .
Tozların hepsi gitmiyor onları da kuru fiber bezi ekrana savurur gibi yapıp uzaklaştırıyorum. Elle bastırarak silmiyorum artık paneli. Bilmiyorum takılı piksele etkisi var mıdır ama bu yöntemi uyguladığımdan beri hiç görmedim o pikseli bir daha.

İlk monitörü aldığım zaman çıkmıştı sonra birden gitmişti. Tam çıkmadan önce monitörü ellemiştim. Daha karışmam.

Beyler yanlış anlaşılma olmasın;
Takılı pikseli gidermek için saç kurutma makinesi kullanmıyorum xD
Tozları uzaklaştırmak için kullanıyorum.
Benim takılı piksel ekranı sildikten sonra ortaya çıkmıştı. Siyah yerlerde takılı kalan bir mavi piksel idi. Bezle bastırarak silince belli yerlerde denge bozuluyor sanırım. O yüzden artık bezle silmiyorum.
@poweryiğit bir de bu videoyu dene belki işe yarar xD
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ben 2-3 saat oynattım işe yaramadı. Yine bastırarak hallettim ama belki sende işe yarar.

Deneyen olursa yanar hocam. 1 hafta boyunca bastırma yöntemini deneyeceğim. Olmasa videoyu izletirim monitöre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…