Taksi çıkması araba alınır mı?

mapus

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, tanıdık birinden taksi çıkması araba almayı düşünüyorum arabaya komple sıfır motor yapılmış ve geri kalan her şeyi düzeltilmiş zaten eşi için topladı eşi kullanamadı. O da 330.000TL'ye satıyor. Araç bilgisi şu şekilde.

Fiat Linea 2016 pop.
Motor mekanik komple yapılmış şanzıman vs. ve komple yeni boyanmış. 3-4 parça değişen varmış.
Km ise 1 milyonun üzerinde ama motor toplandıktan sonra 50km falan yapıldı.
Ön camda çatlak var ve koltuklar tahta gibi içinde ise yorgun metal kokusu var.

Bütçeye göre tabii ki ama bence alınmaz. Taksi çıkması araçlar genelde zaten risk taşıyor, bu aracın birde üzerinde ekstra işlem yapılmış. İşlemleri kimin yaptığı veya doğru mu yapıldığı büyük önem taşıyor.

Bütçeye göre fakat sonrasında çok masraf çıkartır, satmak istesen çok bekletir.

Hocam açıkçası ben almazdım çünkü araç 1 milyonu geçmiş, araç bir kazada tost olabilir. Metal yorgunluğu, elektrik aksamları cart curt bu liste böyle uzar gider.

1 milyonun üstünde olan bir arabanın zaten kozmetik olarak iyi olması çok zor.

Ekspertize göstermeniz ve öyle karar vermeniz daha iyi olur, tanıdık olsa bile dolandırılabilirsiniz.

Motor nasıl bi yerde yapılmış, kazaları nereden vs. hakkında bi bilginiz var mı?

Komple boyanmış 3 4 parça değişen varmış günaha gireceğim tobeler olsun ama o arac kazalı olabilir mi 1 milyon km, aracın tüm şasi ve yürüyen aksamının yorgun olduğunun göstergesidir. Motor yeni olabilir ama direksiyon kutusu, süspansiyonlar, kapı menteşeleri, iç döşeme, elektrik tesisatı gibi şeyler artık yorulmuş olabilir. Motor yeni diye sıfır anlamına gelmez ne kadar düzgün yapıldığı önemli.

Hocam alınır ama bir sorunda akrabanız ile aranız bozulabilir. Eğer aracı biliyorsanız alabilirsiniz ki daha aracın rodajı olmamış kaza geçmişi de önemli bu konuda aracın rengi beyazsa da sıkıntı bizim milletimiz komple boyalı beyaz araba mı olur diyor satarken de beklemeniz gerek. Bütçenize göre başka araba bakın beğenmezseniz buna daha da yönlenebilirsiniz. İçinin metal kokma sebebi yapılan işlemlerden dolayı neticede eli yüzü düzeltilmiş bir araç taksi çıkması olmasaydı kesin alınırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…