Taksicilik nasıl yapılıyor?

my last mistake

Hectopat
Şimdi burda Antalya'da çok işlek bir durakta binmiştim. Arkada da arkadaşlar var. Adam günlük 100 Euro kazandığını söyledi. Bu da en az rakam yani. "Günlük 5 bin liraya yakın cirom var" dedi ama yazın. Kışın da yarısıymış.

Neyse işte "nasıl oluyorsun, ben araba alsam şimdi gelebilir miyim? dedim. Taksi plakası buranın 1.5 milyon, verebiliyorsan gel" dedi gülerek.

Benim anlamadığım, geçen de yine bindim. Adam "araba benim ama buraya ayda 2 bin kira veriyorum" dedi. Birisi sadece şöfor, aylık çalışıyor.

Anlamadım gitti ben bu işi. Kendi aracınla olmak için gerekenler nedir? ne yapmak lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi burada Antalya'da çok işlek bir durakta binmiştim. Arkada da arkadaşlar var. Adam günlük 100 euro kazandığını söyledi. Bu da en az rakam yani. "günlük 5 bin liraya yakın cirom var" dedi ama yazın. Kışın da yarısıymış.

Neyse işte "nasıl oluyorsun, ben araba alsam şimdi gelebilir miyim? Dedim. Taksi plakası buranın 1.5 milyon, verebiliyorsan gel" dedi gülerek.

Benim anlamadığım, geçen de yine bindim. Adam "araba benim ama buraya ayda 2 bin kira veriyorum" dedi. Birisi sadece şoför, aylık çalışıyor.

Anlamadım gitti ben bu işi. Kendi aracınla olmak için gerekenler nedir? Ne yapmak lazım?

Taksici bence yalan söylüyor.

Eğer o kadar işlek bir yerde taksi plakası 1.5 milyon ise ucuzmuş bile. Şimdi şöyle bir aracın taksi statüsü kazanması için taksi plakası olmasi lazım. Bu plakalarda ilden ile semtten semte fiyat farklılığı gösteriyor. Siz kendiniz araç ve plaka alıp bir taksi durağına giderek kendi araç ve plakaniz ile taksiye çıkabilirsiniz tabii durak sahibine komisyonunu vererek. ya da çoğu taksicinin de olduğu gibi başkasının plakası ile taksiye çıkabilirsiniz bu durum genelde şöyle. Durak sahibinin 20 tane taksi plakası 20 tane arabası vardır sen arabayı calistirirsin kazandığının yarısını durak sahibine verirsin. ya da araba senindir adamın plakasını isletirsin gene komisyonunu verirsin.

Eğer o kadar işlek bir yerde taksi plakası 1.5 milyon ise ucuzmuş bile. Şimdi şöyle bir aracın taksi statüsü kazanması için taksi plakası olmasi lazım. Bu plakalarda ilden ile semtten semte fiyat farklılığı gösteriyor. Siz kendiniz araç ve plaka alıp bir taksi durağına giderek kendi araç ve plakaniz ile taksiye çıkabilirsiniz tabii durak sahibine komisyonunu vererek. ya da çoğu taksicinin de olduğu gibi başkasının plakası ile taksiye çıkabilirsiniz bu durum genelde şöyle. Durak sahibinin 20 tane taksi plakası 20 tane arabası vardır sen arabayı calistirirsin kazandığının yarısını durak sahibine verirsin. ya da araba senindir adamın plakasını isletirsin gene komisyonunu verirsin.
Hocam bilgili olduğunuzu düşündüğüm için soruyorum, taksiciler ortalama ne kadar kazanıyor? Arkadaşın anlattığı kadarsa ben başlıyorum hemen😃.

Bizzat taksicilik ile uğraşan bir tanıdığım var.

Taksilerin çoğu duraklara bağldıır.
Durak sahipleri plakaları alıyor sonra onları taksiye çeviriyor.
Durakta çalışanlar istediği saat gün çalışabilir.
Fakat, gün sonu durak sahibine yani (teshilli plaka sahibi oluyor) ona kira verirler.
Durak sahipleri böylece para kazanır.

Kira neden diyorsanız, bir taksi plakası 1.5 Milyon gibi bir fiyatı var.
Durak sahipleri alıyor taksicilere veriyor onlar çalışıyor sonra kirasını veriyor.

Bu arada yanlış anlaşılmak istemem. Benim için birisinin olgunluğu, yaşı önemli değil, saygılı olduğu sürece. Olgunluk budur zaten.

Hocam sadece soru sordum ve aldığım cevabı gördünüz. Ya yaşı cidden küçük bir çocuk ya da büyümemiş olgunlaşmamış birisi. Ben 14 yaşımda olmama rağmen böyle bir hareket sergilemem.

Hocam sadece soru sordum ve aldığım cevabı gördünüz. Ya yaşı cidden küçük bir çocuk ya da büyümemiş olgunlaşmamış birisi. Ben 14 yaşımda olmama rağmen böyle bir hareket sergilemem.
Göz ardı et geç, son zamanlarda bu "Forum kötü" tayfası çok türedi. Bu gerizekalılar sanıyor ki forum "Konu dışı" bölümünden ibaret. Ceza yemiş zaten, mesajıda silinmiş, kuduruyordur şimdi.

Hocam bilgili olduğunuzu düşündüğüm için soruyorum, taksiciler ortalama ne kadar kazanıyor? Arkadaşın anlattığı kadarsa ben başlıyorum hemen😃.

Bu durumdan duruma değişiklik gösteren bir durum işlek bir hat üzerinde veya semtte plaka sahibiyseniz bir plaka size ayda 15 bin 20 bin civarı bir para kazandırabilir. Daha sakin ufak bir semtte ise bu para 2-3 bine kadar düşebilir. Eger plaka sizin değil durak sahibinin plakasını isletirseniz bu da size yerden yere değişmek ile birlikte ayda 2-3 bin kazandirabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı