Taksiler Neden Sarıdır?

Wall-E gördüm anılarım depreşti. En sevdiğim animasyonlardandır.

"İnsan beyni ve görme duyusu açısından en çok fark edilen, yani ayırt edici nitelik taşıyan renk sıralamasının başında sarı renk bulunur. Kalabalık bir otomobil grubuna baktığınızda da, yüzlerce fotoğrafa bir anda baktığınızda da insan gözü öncelikle en fazla sarı renk taşıyan nesneleri algılar. Ayrıca yaptığım kısa araştırmanın sonucunda buna ek olarak öğrendim ki, sarı renk sadece dikkat çekmekle kalmıyor, aynı zamanda "geçicilik" ifadesi de taşıyormuş. Haliyle taksiler de geçici araçlar olduğu ve ani ihtiyaç durumunda diğer araçlar arasında hızlıca fark edilebilmesi açısından sarı renk taksiler için en uygun renktir.

Ayrıca bu durumun benzerinin trafik ışıklarında da olduğunu söyleyebiliriz. Sarı renk trafik ışıklarında "hazır ol" anlamını taşır. Bu hazırlık, "durmaya", "hareket etmeye" durumlarının ikisi içinde geçerlidir. Her iki duruma da dikkati özellikle çekebilmek için sarı renk 2. sırada kullanılmış olabilir diye düşünüyorum. " Hakan Köse böyle demiş. Bilemedim ben.

@THE_MILLER hocam dedi ya "bej" diye... @Neşeli Enginar

@My Man! Ben onları okudum zaten. Ama pek tatmin edici gelmedi yani...

Daha resmi bir açıklaması vardır diye düşünmüştüm...

@Lactuca Genel olarak o bölge işte yav.

İşte, oradakiler neden bordo da, diğer her yerdekiler sarı?

Onlar da genel kitleye uymamak için, herkes sarı biz niye başka renk yapmayalım düşüncesiyle yapmışlardır. Sebebi bu bence.

Tüm renklerin bi anlamı vardır. Sarı dikkat çektiği için.
Mesela kırmızı iştah açtığı varsayılarak gıda şirketlerinin logolarında kırmızı kullanılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…