Taksitle araba almak mantıklı mı?

koba1

Centipat
Daha fazla  
Araba alacağım fakat piyasa yükseldi. Taksit ile araba almak mantıklı mı acaba?

O kadar nakitin yoksa başka türlü alamazsın zaten. Araç kredileri faizleri ile 500 binlik araba iki katına geliyor.

Araba alacağım fakat piyasa yükseldi. Taksit ile araba almak mantıklı mı acaba?

Paranın sürekli değer kaybettiğini düşünürsek almak mantıklı gibi ancak faiz hesabı ve maaşınızın yıllık enflasyon zammını hesaplayın.

Faizler uçmuş iken değil araba yüksek fiyatlı hiçbir şey alınmaz. 1 araba alırsın 2,5 araba parası ödersin.

Taksitler sabitse alınır çünkü sırada enflasyon karşısında her ay ödediğin para aynı kalacak sen ise maaşına, gelirine artı katacaksın her yıl.

Mantıksız. Bu dönem bankaların da zor kredi verdiği bir dönem. Yılbaşında insanlar zam alıyor diye kredi çekmeyi yılın son çeyreğinde zorlaştırıyorlar. Yüksek tutarlı kredilerde sabit ödeme planları vermekten de çekiniyorlar. Taşınmaz mülk dışında vadeli bir şey alınmaz hocam bu dönemde. Hele ki 1 yıl sonra %15-20 değer kaybedecek bir şey olan araba hiç alınmaz. Şu gencecik yaşımda sağdan soldan arsa arıyorum ya ne hallere düştük.

Ne kadar kredi çekeceğinize bağlı 1M liralık araç için 500.000 lira kredi çekecekseniz daha doğrusu çekeceksem çekmezdim 2M liralık bir araç için ama 500.000 lira kredi çekmeyi düşünebilirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…